Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΟΥ Η ΕΛΑΦΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 41 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ ΤΟΥ ΗΡΩΙΚΩΣ ΠΕΣΟΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΣΙΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΥ


..

ΠΙΕΡΙΚΗ ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΟΥ Η ΕΛΑΦΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 41 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ ΤΟΥ ΗΡΩΙΚΩΣ ΠΕΣΟΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΣΙΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ξεχωριστή ημέρα η σημερινή για την Έλαφο, την Πιερία και για όλη την Ελλάδα. Ένας Ήρωας μετά από 41 χρόνια επέστρεψε στα πάτρια εδάφη.

Μεγάλη συγκίνηση επικράτησε σήμερα το μεσημέρι στην Έλαφο Πιερίας με την παρουσία χιλιάδων λαού όπου ετελέσθη με τιμές ήρωα η υποδοχή των οστών του ηρωικώς πεσόντος σε μάχη κατά των Τούρκων εισβολέων στην...

Κύπρο το 1974, του έφεδρου ανθυπασπιστή Νικόλαου Τσιγκαρόπουλου, του οποίου τα όστα ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο του DNA και επαναπατρίσθηκαν μετά από 41 χρόνια στην ιδίαιτερη πατρίδα του Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου ετελέσθη Νεκρώσιμη Ακολουθία χοροστατούντως του Μητροπολίτη Κίτρους, Πλαταμώνος και Κατερίνης κ. Γεωργίου.
Ακολούθησε νεκρώσιμη πομπή από την εκκλησία μέχρι τα νεκροταφεία της Ελάφου, όπου εναποτέθηκαν στο οστεοφυλάκιο τα ιερά όστα του ήρωα και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων. Η τελετή τιμής και ο αποχαιρετισμος προς τον Νικόλαο Τσιγκαρόπουλο έληξε με τον εθνικό ύμνο που τραγούδησαν οι χιλιάδες πολίτες που παρέστησαν για να αποδώσουν την πρέπουσα τιμή στο ηρωικό τέκνο της Πιερίας.
Στην τελετή παρέστησαν, μεταξύ άλλων, στρατιωτικές και τοπικές αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης, περιφερειακοί, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι κομμάτων, μέλη της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Πιερίας και της Πανελληνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, πρώην βουλευτές και χιλιάδες λαού.

Ακολούθησε νεκρώσιμη πομπή με τη μπάντα του Στρατού να προπορεύεται και να ακολουθεί στρατιωτικό άγημα με τα όστα του ήρωα σε ένα μικρό φερέτρο τυλιγμένο με τη γαλανόλευκη, τους ιερείς και χιλιάδες λαού να ακολουθούν από την εκκλησία μέχρι τα νεκροταφεία της Ελάφου, όπου εναποτέθηκαν στο οστεοφυλάκιο τα ιερά όστα του ήρωα και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.
Η τελετή τιμής και ο αποχαιρετισμός προς τον ήρωα Νικόλαο Τσιγκαρόπουλο έληξε με τον εθνικό ύμνο που τραγούδησαν οι χιλιάδες πολίτες που παρέστησαν για να αποδώσουν την πρέπουσα τιμή στο ηρωικό τέκνο της Πιερίας.

ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!! 








Δεν υπάρχουν σχόλια: