Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

«Οχι» στα μη αδειοδοτημένα, «ναι» σε νέα κανάλια...

..

«Οχι» στα μη αδειοδοτημένα, «ναι» σε νέα κανάλια...

Το «μπουκέτο» του OTE TV δεν πρόκειται να ανεβάσει μη αδειοδοτημένα κανάλια, σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση σχεδιάζει να χορηγήσει 4 το πολύ 5 τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας.
Αυτό διευκρίνισε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την παρουσίαση του νέου καναλιού OTE History. Σήμερα ο ΟΤΕ αναμεταδίδει όλα τα τηλεοπτικά προγράμματα, για να καλύψει περιοχές της χώρας που δεν έχουν καλό σήμα.
Στάση αναμονής κράτησε σε σχέση με τις ρυθμίσεις για τα πνευματικά δικαιώματα, που περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού και προβλέπουν επιβάρυνση 2%-4% στις τιμές πώλησης σε laptops και tablets, ενδεχομένως και σε smatphones.
«Είναι ακόμη σε διαβούλευση, θα περιμένουμε την οριστική ρύθμιση», είπε ο επικεφαλής του ομίλου του ΟΤΕ και με την ευκαιρία αναφέρθηκε στη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στις νέες τεχνολογίες.
Επικαλέστηκε την περίπτωση της Google, για την οποία είπε ότι δεν πληρώνει κανένα φόρο στις χώρες της Ευρώπης, όταν στην Ελλάδα χρησιμοποιεί το υπάρχον δίκτυο για το οποίο μόνον ο ΟΤΕ απασχολεί 15.000 εργαζόμενους και καταβάλλει φόρους ένα δισ. ευρώ τον χρόνο.
Κύριο θέμα της χθεσινής συνέντευξης Τύπου ήταν η παρουσίαση του νέου καναλιού, που εκπέμπει από αύριο με βασικό στόχο να φωτίσει την ιστορία της Ελλάδας και προσφέρεται σε όλους τους συνδρομητές του ΟΤΕ TV χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση.
Ξεκινά με οκτάωρο πρόγραμμα, που θα επαναλαμβάνεται όλο το 24ωρο και σε πρώτη φάση θα παρουσιάζει ένα οδοιπορικό σε ελληνικές πόλεις με τον γενικό τίτλο «Από το Α ώς το Ω». Στόχος είναι να εμπλουτιστεί με νέες παραγωγές και να εξασφαλιστούν συνεργασίες με το National Geographic και Discovery αλλά και την ΕΡΤ.
«Οταν γνωρίζουμε από πού ερχόμαστε, θα μάθουμε και ώς πού μπορούμε να φτάσουμε», είπε ο Μ. Τσαμάζ, ο οποίος πρόσθεσε ότι η ιδέα έχει ξεκινήσει να οργανώνεται πριν από ενάμιση χρόνο, αλλά αρνήθηκε να δώσει στοιχεία για το ύψος της επένδυσης.
«Θα είναι η δική μας απάντηση στις αρνητικές ειδήσεις και τη μιζέρια», είπε και υπενθύμισε ότι ο ΟΤΕ συμπλήρωσε ήδη 69 χρόνια παρουσίας στις τηλεπικοινωνίες και το συγκεκριμένο κανάλι φιλοδοξεί να αποτελέσει παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές.
Παραδέχθηκε πάντως ότι το γερό «χαρτί» του OTE TV, που προσφέρει 85 κανάλια, είναι οι αθλητικές διοργανώσεις και ανέφερε ότι την περασμένη χρονιά ο τομέας αυτός κάλυψε 8.000 ώρες προγράμματος.
Διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστεί η ενίσχυση του ελληνικού κινηματογράφου μέσω συμπαραγωγών και προανήγγειλε ότι την επόμενη τριετία θα προστεθούν και άλλα θεματικά κανάλια, αποκλείοντας κατηγορηματικά τις ειδήσεις.
Ο επικεφαλής του ΟΤΕ TV Δημήτρης Μιχελάκης ανακοίνωσε ότι από την 1η Φεβρουαρίου οι νέοι συνδρομητές θα έχουν στη διάθεσή τους την υβριδική πλατφόρμα, μέσω της οποίας εξασφαλίζονται τεχνολογικές καινοτομίες, μεταξύ των οποίων η δυνατότητα παρακολούθησης προγραμμάτων που έχουν προβληθεί το τελευταίο 48ωρο. Οσοι είναι ήδη συνδρομητές θα ενταχθούν στο νέο σύστημα από τον Απρίλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: