Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Καταρρέει παγκοσμίως η VW μετά την απάτη μεγατόνων. Για ελληνικά ΜΜΕ πέρα βρέχει

Σκάνδαλο μεγατόνων για τη VW: Εβγαζε ψεύτικες μετρήσεις ρύπων στα diesel!
Οι Αμερικάνοι ρίχνουν ηχηρό χαστούκι στην γερμανική εταιρεία Volkswagen όπου μετά από έλεγχο..
της  Αμερικανικής Αρχής Περιβαλλοντικής Προστασίας αποκαλύφθηκε ότι  VW "έκλεβε" καθώς χρησιμοποιούσε λογισμικό για πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα  που παραποιούσε τις μετρήσεις για τις εκπομπές ρύπων.

Η Volkswagen και κατ'επέκταση η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία είναι έτοιμη να καταρρεύσει παγκοσμίως ύστερα από την αποκάλυψη της απάτης.

Το γεγονός δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή και η Δευτέρα ξημέρωσε με την μετοχή της εταιρείας να βρίσκεται στο - 20% καθώς η διοίκηση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας αποφάσισαν να σταματήσουν, μέχρι νεωτέρας, τις πωλήσεις των πετρελαιοκίνητων, τετρακύλινδρων μοντέλων VW και Audi στις ΗΠΑ.

Η Αμερική είναι έτοιμη να επιβάλλει πρόστιμα και όταν γίνει αυτό οι απώλειες για την γερμανική εταιρεία θα πολλαπλασιαστούν. Υπολογίζεται ότι μπορεί να φτάσουν έως και τα 18.000.000 ευρώ

Η VW είχε εγκαταστήσει λογισμικό στα ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα το οποίοαναλάμβανε να κλέβειτα δεδομένα στις μετρήσεις εργαστηρίων τυποποίησης προκειμένου να εμνφαίζεται ότι βρίσκεται εκτός των ορίων στις εκπομπές ρύπων στην αμερικάνικη αγορά. Την ύπαρξη του λογισμικού παραδέχτηκε η εταιρεία.

Πρόκειται για τα Jetta (2000-2015), Beetle (2009-2015),  Golf (2009-2015), Passat (2014-2015) καθώς και το Audi A3 (2009-2015), όλα με δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα.

Τα ελληνικά ΜΜΕ σφυρίζουν αδιάφορα

Η είδηση είναι τεράστιας σημασίας καθως καταρρέι μία από τις μεγαλύτερες αυτοκινητιοβιομηχανίες του κόσμου και ενώ είναι πρωτοσέλιδη στα διεθνή ΜΜΕ, στην Ελλάδα είναι από τα τελευταία θέματα.
http://www.alfavita.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: