Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Διαψεύδει το ΠΑΣΟΚ τις φήμες για συνεργασία

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΧΑΡ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Διαψεύστηκε από το ΠΑΣΟΚ πως η κ. Γεννηματά δέχθηκε πρόταση συνεργασίας από τον Αλ. Τσίπρα ..

Την ικανοποίησή τους για το εκλογικό αποτέλεσμα, σε ό,τι αφορά την αύξηση των ποσοστών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης του ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ, εξέφραζαν χθες κύκλοι της Χαρ. Τρικούπη, ενώ ταυτόχρονα με επίσημη ανακοίνωση διέψευσαν κάθε προοπτική συνεργασίας με τη νέα κυβέρνηση και εξέφραζαν την έντονη δυσφορία τους για τις δηλώσεις του Π. Καμμένου.«Διαψεύδουμε κατηγορηματικά τις φήμες περί δήθεν προτάσεων συνεργασίας του κ. Τσίπρα προς το ΠΑΣΟΚ», υπογράμμισε χθες σε ανακοίνωσή της η Χαρ. Τρικούπη, ενώ σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του ο προέδρου των ΑΝΕΛ, ο οποίος κάλεσε τη Φ. Γεννηματά «να βάλει στην άκρη τον κ. Βενιζέλο, να τον διώξει από το ΠΑΣΟΚ κι από κει και πέρα να συζητήσουμε», στην ίδια ανακοίνωση σημείωσαν πως «τις δηλώσεις Καμμένου, απαξιούμε να τις σχολιάσουμε».
Στελέχη του ΠΑΣΟΚ τόνιζαν ταυτόχρονα ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα είναι στην επόμενη Βουλή «μια σοβαρή και εποικοδομητική αντιπολίτευση», υπογραμμίζοντας πως δεν πρέπει να θεωρείται αυτονόητη η στήριξη όλων των νομοθετημάτων της νέας κυβέρνησης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στη Βουλή θα υπερψηφιστούν μόνο όσα νομοσχέδια κριθεί ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.
Οι ίδιοι δεν απέκλειαν, ωστόσο, ότι η κ. Γεννηματά να συναντηθεί τόσο με τον Αλ. Τσίπρα όσο και άλλους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να συζητηθεί και ενδεχομένως να συμφωνηθεί ένα ευρύ πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, οι οποίες, όπως έλεγαν, «είναι βασική προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ» , όπως και το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους, για το οποίο όπως υπογράμμιζαν κύκλοι της Χαρ. Τρικούπη «μπορεί να υπάρξουν κοινές κατευθύνσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των φιλευρωπαϊκών κομμάτων της αντιπολίτευσης».
Παράλληλα, πηγές του ΠΑΣΟΚ εξέφραζαν την ικανοποίησή τους για την αύξηση των ποσοστών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που έφεραν το Κίνημα, από την έβδομη, στην τρίτη θέση μεταξύ των κομμάτων του συνταγματικού τόξου, με ταυτόχρονη αύξηση της κοινοβουλευτικής της δύναμης από 13 σε 17 βουλευτές.
Οι ίδιοι κύκλοι έκαναν λόγο για επιτυχία της Φ. Γεννηματά και τόνιζαν ότι «το εκλογικό αποτέλεσμα δημιουργεί μια νέα δυναμική, προκειμένου η υπόθεση για την ανασυγκρότηση του χώρου της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας να μη μείνει μόνο στη συνεργασία μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, αλλά να επεκταθεί και με άλλα κόμματα και δυνάμεις του χώρου».
Δημ. Τσιούφο.
http://www.imerisia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: