Εκλογές τον Σεπτέμβριο αποφάσισε ο Τσίπρας


Την διεξαγωγή εκλογών με πιθανή ημερομηνία τις 20 Σεπτεμβρίου αποφάσισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην ευρεία σ/υσκεψη που είχε συγκαλέσει εκτάκτως στο γραφείο του στη Βουλή το μεσημέρι της Πέμπτης....


Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να ενημερώσει τον κ. Παυλόπουλο για τις εξελίξεις, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει και συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς, για τον ίδιο λόγο.

Ταχεία θα είναι η διαδικασία των διερευνητικών εντολών μετά την παραίτηση της κυβέρνησης, ενώ επικεφαλής της υπηρεσιακής κυβέρνησης θα αναλάβει η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, κα. Βασιλική Θάνου.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε το μεσημέρι στενούς συνεργάτες του, το επιτελείο του Μαξίμου, καθώς επίσης κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, με τους οποίους συζήτησε το θέμα πριν λάβει την τελική απόφασή του. Μεταξύ άλλων, στη σύσκεψη παρίστανται οι κκ. Νίκος Φίλης, Πάνος Σκουρλέτης, Αλέκος Φλαμπουράρης, Νίκος Παππάς, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Τάσος Κορωνάκης και άλλοι.

 Ο κ. Τσίπρας ζήτησε τις εισηγήσεις των κυβερνητικών στελεχών και τις απόψεις τους και αποφάσισε να πάει άμεσα στις κάλπες.

 Μεταξύ των υπουργών και των στελεχών του επιτελείου του Μαξίμου, εκείνοι που εισηγήθηκαν την άμεση προσφυγή στις κάλπες, ει δυνατόν ακόμη και στις 20 Σεπτεμβρίου ή το αργότερο στις 27, επεσήμαναν πως έχει διαγνωσθεί ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και η μετάθεση του χρόνου των εκλογών ουσιαστικά σημαίνει παράταση της αστάθειας.

 Στον αντίποδα, εκείνοι που επιθυμούν τη μετάθεση του χρόνου εκλογών και υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να γίνουν πριν από τις 11 Οκτωβρίου υποστήριξαν ότι εάν γίνουν μετά την πρώτη αξιολόγηση, η κυβέρνηση θα έχει διαμορφώσει κλίμα εμπιστοσύνης έναντι των εταίρων για την αποφασιστικότητά της να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη νέα συμφωνία και θα μπορεί να πάει στις εκλογές έχοντας εξασφαλίσει δεσμεύσεις σχετικά με το χρέος.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ