Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Αναμένεται δήλωση Τσίπρα μετά τη σύσκεψη για τις εκλογές

Πληροφορίες για διάγγελμα του πρωθυπουργού στις 20:00 - Συνεχείς συσκέψεις Τσίπρα με κομματικά και κυβερνητικά στελέχη - Στη Βουλή μετέβη λίγο μετά τις 2:30 ο πρωθυπουργός για διευρυμένη σύσκεψη - Ο υπουργός Εσωτερικών Βούτσης έφυγε.. εκτάκτως από Καλαμάτα για Αθήνα γιατί όπως είπε έχουμε πολιτικές εξελίξεις - Οι εκλογές κατά πληροφορίες θα διεξαχθούν στις 13 ή στις 20 Σεπτεμβρίου.

Σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες έχει αυτή την ώρα στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Μετά την ολοκλήρωσή της, μαλιστα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να προβεί και σε δήλωση.
Ο πρωθυπουργός δείχνει πλέον αποφασισμένος να πάρει τις τελικές του αποφάσεις εντός της ημέρες και να προχωρήσει σε ανακοινώσεις άμεσα. Ύστερα από τις χθεσινές «ιαχές πολέμου» από το Μέγαρο Μαξίμου και την Αριστερή Πλατφόρμα, το σιωπητήριο αμέσως μετά, διαρκεί ακόμα. 
Ο Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή σύσκεψη αναμένεται να πάρει την αποφαση για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, ο οποίος ταυτίζεται με μια σειρά από άλλες πολιτικές αποφάσεις (παραίτηση κυβέρνησης, ψήφος εμπιστοσύνης, θερινά τμήματα Βουλής κλπ).
Η σύσκεψη θα είναι ευρεία και θα συμμετέχουν τόσο κυβερνητικά, όσο και κομματικά στελέχη. Νωρίτερα στο Μαξίμου μετέβη, λίγο μετά τις 11 το πρωί, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Χωρίς, όμως, να έχει γίνει γνωστό το ποιοι άλλοι έχουν κληθεί, συνήθως ο Αλέξης Τσίπρας συμβουλεύεται τους υπουργούς Επικρατείας κκ Φλαμπουράρη και Παππά, τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνο Σκουρλέτη, τον γραμματέα του κόμματος Τάσο Κορωνάκη, τον γραμματέα της ΚΟ Χρήστο Μαντά και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Νίκο Φίλη.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός έχει ακούσει διαφορετικές προτάσεις, από τις οποίες θα πρέπει να επιλέξει. Όπως φαίνεται αυτή την ώρα οι εισηγήσεις για άμεση προσφυγή στις κάλπες έχουν ισχυροποιηθεί, ενώ δεν θεωρείται τυχαία η επίσκεψη στο Μέγραρο Μαξίμου εχθές του Κώστα Πουλάκη, υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοσκοπήσεις, αλλά και γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών.
Πηγή protothema.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: