Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

ΜΙΑ ΨΥΧΡΑΙΜΗ ΑΠΟΨΗ .ΣΤΟ "ΤΕΧΝΙΚΟ" ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΟΥΝΤΟΡ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗ.

Για το "τεχνικό" επεισόδιο του Τούντορ με το νεαρό Μυστακίδη, γράφτηκαν πολλά και το σήριαλ τράβηξε πολύ και δέν έπρεπε, αφού ο ίδιος ο προπονητής του ΠΑΟΚ αλλά και απο πλευράς παίκτη δέν θεωρείται ότι  έπρεπε να δοθεί συνέχεια, γιατί δέν ήταν θέμα για..
σήριαλ.Τί ήταν;Ηταν μία λάθος επιλογή του ποδοσφαιριστή σε μία συγκεκριμένη φάση.Αξίζουν δέ συγχαρητήρια στον νεαρό που κατάλαβε ότι έκανε τη λάθος επιλογή.Εξάλλου αυτό που τον τελευταίο καιρό του έδωσε μπόνους και έδειξε ποδοσφαιρική ποιότητα σάν νεαρός στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, ήταν οι σωστές επιλογές του, οι τοποθετήσεις, η κινητικότητα και οι τελικές πάσες (ασίστ) που έδωσε.Τώρα θα αναρωτιέται κανείς. Ενα τέτοιο νεαρό παιδί που μέχρι τώρα είχε σωστή τακτική πειθαρχία, έπρεπε να τον διώξει από τον αγώνα; Ίσως ο Τούντορ ήθελε να δείξει και σε άλλους την επιμονή του στην τακτική συμπεριφορά όλου του συνόλου της ομάδος. Γιατί μήν ξεχνάμε, άν ο Μυστακίδης επέλεξε λάθος και προσπάθησε να τελειώσει μία φάση μόνος του, ο Μάκ τι να πεί. Η τρίπλα και ο ατομισμός του είναι το χαρακτηριστικό του, σε κάθε παιγνίδι και συνήθως δέν έχει και θετική τελική προσπάθεια.Το ίδιο και ο Πέλκας που πολλές φορές κουβαλάει τη μπάλα ενώ θα μπορούσε να έχιε άλλη επιλογή.Βέβαια όλα αυτά γίνονται στο πλαίσιο της επιδίωξης των ποδοσφαιριστών να δείξουν τις ατομικές και τεχνικές τους δυνατότητες..Τέτοιες φάσεις γίνονται , σε κάθε πολλά παιγνίδια, εντός και εκτός Ελλάδος και απο πολλούς ποδοσφαιριστές. Ο Τούντορ όμως (και καλώς πράττει), θέλει να περάσει μία όσο το δυνατόν πιό πιστή τακτική προσήλωση απο τους ποδοσφαιριστές του σε αυτά που θέλει.
Έτσι το θεωρούμενο επεισόδιο Τούντορ Μυστακίδη, είναι διδακτικό για πολλούς και όχι διχαστικό μεταξύ προπονητή και συγκεκριμένου παίκτη, που όπως δείχνουν τα πράγματα έχει την εμπιστοσύνη του προπονητή του, που δείχνει να πιστεύει στα προσόντα του νεαρού και θέλει να τον βοηθήσει να βελτιωθεί και άλλο, γιατί μπορεί να αποτελέσει κεφάλαιο για την ομάδα του ΠΑΟΚ.

ΠΗΓΗ:http://everydaypaok.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: