Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ – «ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ» ΛΕΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ


..
  • Όλοι εναντίον όλων στο Μαξίμου με τις τράπεζες να κρίνουν τα πάντα

  • Έτοιμες παραιτήσεις υπουργών  – Στα χέρια Τσίπρα η παραίτηση του Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου;

  • Ποιοι φωτογραφίζονται  οτι «πήραν στο λαιμό του τον Αλέξη»

  • Ποιος έριχνε χοντρό δούλεμα στους οικονομικούς παράγοντες της χώρας

  • Μέχρι πότε ο Τσίπρας άκουγε σα μαθητής τον Βαρουφάκη

  • Σανίδα σωτηρίας και μια «όποια συμφωνία» αναζητά τώρα η κυβέρνηση. Τα » δίνει όλα» για να παραμείνουν στο Μαξίμου

Σε κατάσταση νευρικής κρίσης βρίσκεται αυτές τις ώρες το Μαξίμου με όλα τα ενδεχόμενα πλέον ανοιχτά. Τα κλειστά στόματα ανοίγουν, μπροστά στον κίνδυνο για έναν επικείμενο εθνικό όλεθρο. Το θέμα των τραπεζών θα αποτελέσει τον πιο κρίσιμο κρίκο που αν σπάσει η κυβερνητική συνοχή θα γίνει και αυτή κομμάτια και θρύψαλα. Κυβερνητικοί παράγοντες που συμμετείχαν στην διαπραγμάτευση έχουν επιδοθεί σε μια 24ωρη απεγνωσμένη προσπάθεια για ανεύρεση μιας συμφωνίας και ενός εύσχημου τρόπου απεμπλοκής της κυβέρνησης από το διαφαινόμενο τραγικό αδιέξοδο. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν οτι κυριολεκτικά η κυβέρνηση «τα δίνει πλέον όλα» προκείμενου να μην υπάρξει κατάρρευση αλλά και να κρατηθεί στη εξουσία.

του κυβερνητικού «Ποντικού»

Το κυβερνητικό στρατόπεδο φέρεται απόλυτα διχασμένο με παραιτήσεις υπουργών να βρίσκονται όλο και πιο κοντά. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός έχει στα χέρια του ήδη την πρώτη παραίτηση, αυτή του Γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου κ. Σαγιά.
Έτσι κι αλλιώς, τις τελευταίες ημέρες δεν ήταν αρραγές το μέτωπο, ούτε ομόθυμη η στήριξη της επιλογής του Αλέξη Τσίπρα να πάει τη χώρα σε δημοψήφισμα.  Ειδικά μετά τα capital controls στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα -με τα γνωστά αποτελέσματα- το χάσμα στο στενό κύκλο των κυβερνητικών στελεχών και κορυφαίων υπουργών, που συμβάλλουν στη λήψη αποφάσεων, ήταν εμφανές.
Αρχιτέκτονες της στροφής και στην επανεξέταση της κυβερνητικής στάσης απέναντι στην πρόταση των Θεσμών και το δημοψήφισμα είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης, ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Σπύρος Σαγιάς, αλλά και ο επικεφαλής της ομάδας πολιτικής διαπραγμάτευσης Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Ο πρώτος μάλιστα υπαινίχθηκε την αναβολή του δημοψηφίσματος κατά τη συνέντευξή του στην ΕΡΤ το βράδυ της Τρίτης. Ο κ. Σταθάκης επίσης πρωτοστάτησε στην οργάνωση κινήσεων εντός του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να πιεστεί η κυβέρνηση για την αλλαγή αυτής της απόφασης.
Στην αντίπερα όχθη παρέμειναν στελέχη όπως ο υπουργός Επικρατείας και εξ απορρήτων του πρωθυπουργού, Νίκος Παππάς, αλλά και ο επίσης στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης.
«Ποιος μας πήρε στον λαίμο του»
Το μόνιμο θέμα συζήτησης αυτές τις ώρες εκτός φυσικά από την ανεύρεση τρόπων απεμπλοκής, είναι το ποιος επηρέασε τον Αλέξη Τσίπρα και τον παρέσυρε σε αυτή τις ολέθριες επιλογές που διακινδυνεύουν την χώρα στα όρια της καταστροφής αλλά και το πολιτικό μέλλον του ίδιου. Η πλειοψηφία των κυβερνητικών στελεχών πνέει μένεα και στρέφει στα βέλη της εναντίον του υπουργού επικρατείας κ. Ν. Παππά. Όπως λέγεται χαρακτηριστικά «ο Νίκος παίζει τον Αλέξη στα δάχτυλα». Το δεύτερο πρόσωπο που «δείχνουν» κυβερνητικοί παράγοντες είναι ο Α. Φλαμπουράρης. Για «εξαπάτηση» μάλιστα κάνουν λόγο οικονομικοί παράγοντες της χώρας οι οποίοι επικοινωνούσαν τακτικά με τον κ. Φλαμπουράρη από τον οποίο λάμβαναν όλους αυτούς τους μήνες συνεχώς καθησυχαστικα μηνύματα περι «σίγουρης συμφωνίας». «Μας κοίμιζε» λένε χαρακτηριστικά.
Για τον Γ. Βαρουφάκη οι πληροφορίες αναφέρουν οτι «είναι καμμένο χαρτί και οτι κακό έκανε το έκανε. Τους 2 πρώτους μήνες ο Αλέξης τον άκουσε σαν μαθητής. Μετά τον πήρε χαμπάρι και οι συγκρούσεις τους ήταν καθημερινές» αναφέρουν πρόσωπα που είναι σε θέση να γνωρίζουν τις σχέσεις των δυο αντρών.
Για τον αν υπάρχει ή υπήρχε «κρυφή ατζέντα» οι ίδιοι κυβερνητικοί παράγοντες ισχυρίζονται οτι ¨ο Τσίπρας δεν υιοθέτησε ποτέ plan B. Υπερκτιμούσε πολύ όμως τι δυνατότητες παρέμβασης που είχε» ενώ συμπληρώνουν με νόημα «τον φούσκωναν οι γύρω του με αερολογίες».
Κάνεις όμως πλέον δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα με όλα τα σενάρια των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων να είναι ορθάνοιχτα. «Δεν υπάρχει πλέον plan b αλλά plans με όλα τα γράμματα της αλφαβήτου. Απορώ δεν καταλαβαίνουν οτι θα φύγουμε με ελικόπτερο όταν η πρώτη τράπεζα καταρρεύσει» έλεγε σε συνομιλητές του υπουργός που είναι αποστασιοποιημένος από όλα.
http://thecaller.gr/politiki/oloi-enantion-olon/

Δεν υπάρχουν σχόλια: