Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένη,Πάντα ευκολόπιστε και προδομένε (Σολωμός) του Δημήτρη Καλαιτζή


...



Πήρα αφορμή, αφού είδα δημοσιευμένο στα sosial media την εικόνα αυτή 

και ένοιωσα την ανάγκη να γράψω λίγες αράδες.
Κατανάλωσα όλο αυτό τον καιρό να είμαι κολλημένος στην τηλεόραση και το ραδιόφωνα και να ακούω καθημερινά του πάνσοφους πολιτικούς μας με το μακρύ τους και το κοντό τους. 
Άκουγα τους μακελάρηδες του Ελληνικού λαού, αυτούς που κυβέρνησαν την τελευταία δεκαετία, να κάνουν τον προφήτη και να μήν βλέπουν τον γκρεμό..Να δικαιολογούν τα όσα δεινά έχουν φέρει στο λαό μας, να κρύβουν την αλήθεια, να επιβουλεύονται το μέλλον των παιδιών μας με τις συμπαιγνίες και όλα αυτά. Παρακολουθούσα την άτολμη και άπειρη κυβέρνηση να είναι εγκλωβισμένη στην Σκύλα και τη Χάρυβδη.Δηλαδή το ενορχηστρωμένο σχέδιο του Σόιμπλε για αναγκαστική έξοδο της Ελλάδας απ το Ευρώ, και τον Σαμαρά να προσδοκά να γίνει πραγματικότητα η αριστερή παρένθεση και η τρίτη στη σειρά πτώση πρωθυπουργού με τη δική του συμβολή και εναντίον του μέλλοντος του λαού.
Έπεσε στην παγίδα των ΄"έμπειρων Ευρωπαίων" οι οποίοι δέν ήθελαν με τίποτε "αριστερή κυβέρνηση", τους έδωσε το δικαίωμα να χαμογελούν σήμερα και ίσως καταφέρουν να βάλουν ταφόπλακα στην αριστερά, αλλά και στο μέλλον του ΅Ελληνικού λαού. 
Ακόμη και σήμερα, ενώ η Ελλάδα είναι πρό της χρεωκοπίας, οι πολιτικές δυνάμεις δέν δείχνουν ίχνος συνεργασίας. 
Η αντιπολίτευση πιέζει με τον τρόπο της την πτώση του Τσίπρα.  Δέν δείχνουν ίχνος ενδιαφέροντος για το μέλλον του λαού. Υποκριτικά τους βλέπεις  στα κανάλια να μιλούν για άσχετα θέματα, να καταγίνοται με την κριτική, ξεχνώντας πως αυτοί μας έφτασαν εκεί. Δέν λένε ούτε κουβέντα για τη στάση των δανειστών.
Με τέτοιους πολιτικούς θα πώ και εγώ "Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένη,Πάντα ευκολόπιστε και προδομένε (Σολωμός)
του Δημήτρη Καλαιτζή

...

Δεν υπάρχουν σχόλια: