Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Ουρές συνταξιούχων και λιποθυμίες για 120 ευρώ

Λιποθυμίες, εκνευρισμός και αγανάκτηση: από τα ξημερώματα συνωστίζονται έξω από τις τράπεζες χιλιάδες συνταξιούχοι που δεν έχουν κάρτα προκειμένου να εισπράξουν 120 ευρώ για πέντε ημέρες!
Πάντως, λεφτά δεν θα πάρουν όλοι, αφού θα τηρηθεί... αλφαβητική σειρά, με εξαίρεση την Τράπεζα Πειραιώς όπου θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Οι συνταξιούχοι που δεν διαθέτουν κάρτα ανάληψης χρημάτων ή χρεωστική κάρτα μπορούν από σήμερα και για τρεις ημέρες να πάνε σε 968 τράπεζες σε όλη την Ελλάδα, όπου θα μπορούν να πάρουν έως 120 ευρώ μετρητά, μόνο μία φορά κατά την διάρκεια της εβδομάδας.
Με απόφαση που ελήφθη αργά το βράδυ της Τρίτης, οι συνταξιούχοι θα εξυπηρετούνται με αλφαβητική σειρά, με εξαίρεση την Τράπεζα Πειραιώς, που εξυπηρετεί με σειρά προτεραιότητας. Συγκεκριμένα, σήμερα, Τετάρτη, θα πάρουν χρήματα οι συνταξιούχοι που το επώνυμό τους ξεκινά από Α έως Ι, αύριο, Πέμπτη, όσων το επώνυμο ξεκινά από Κ έως Μ και την Παρασκευή από Ν έως Ω
Τόσο στην Αττική, όσο και στην επαρχία, εκτυλίσσονται εικόνες ντροπής, με ηλικιωμένους να συνωστίζονται έξω από τις κλειστές πόρτες και τα ρολά των τραπεζών, προσμένοντας τους υπαλλήλους που θα τους δώσουν το «μαγικό» χαρτάκι προκειμένου να εξυπηρετηθούν. Μάλιστα, διευθυντής τράπεζας στην Καλλιθέα Αττικής ζήτησε τη βοήθεια της Αστυνομίας για να ανοίξει το κατάστημα!
Κάποιοι συνταξιούχοι χρειάστηκε να… ταξιδέψουν για να μεταβούν στο πιο κοντινό τους κατάστημα, δεν έλειψαν ο εκνευρισμός, η αγανάκτηση και οι λιποθυμίες, ενώ σε κάποιες περιοχές οι άνθρωποι περίμεναν μέσα στη βροχή!
http://news-piper.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: