Ντάισελμπλουμ: «Είμαστε έτοιμοι για Grexit, έχουμε plan B»


ΕΥΘΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ

..

Προκλητικές δηλώσεις για την Ελλάδα έκανε ο πρόεδρος του Eurogroup, μιλώντας με Ολλανδούς βουλευτές, καθώς, εμμέσως πλην σαφώς, ανέφερε ότι Ολλανδία και Ευρωζώνη είναι έτοιμες για ένα Grexit.
Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ απάντησε σε ερωτήσεις βουλευτών. Ανάμεσα σε αυτές και το ελληνικό ζήτημα που «καίει» αυτή την στιγμή όλη την Ευρώπη.
Ο επικεφαλής του Eurogroup μιλώντας για την Ελλάδα και στο αν έχει προετοιμαστεί η χώρα (Ολλανδία) για ένα ενδεχόμενο Grexit απάντησε «η Ολλανδία και η Ευρωζώνη προετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα. Υπάρχει και plan b για την Ελλάδα. Ωστόσο, ελπίζουμε ότι θα επιτευχθεί μια συμφωνία με την Ελλάδα». 
Μάλιστα, Ολλανδός πολιτικός δημοσίευσε στο Twitter τον ακριβή διάλογο που είχει ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών.
Ερώτηση: Είστε έτοιμοι για ένα Grexit;
Απάντηση Ντάισελμπλουμ: Ναι. Ολλανδία και Ευρωζώνη είναι προετοιμασμένες για τέτοια ενδεχόμενα. « «Η Ευρώπη είναι προετοιμασμένη για οποιαδήποτε έκβαση σχετικά με τη διαπραγμάτευση Ελλάδας-δανειστών».
Εν συνεχεία ο κ.Ντάισελμπλουμ ανέφερε για την Ελλάδα «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ξοδεύει λιγότερο χρόνο σε συνεντεύξεις και περισσότερο στο να αποφύγει την άβυσσο. Η χρονοβόρα διαδικασία είναι κακό για τις ελληνικές τράπεζες», ενώ αναφερόμενος στην ΕΚΤ και στα όρια του ΕLA «η ΕΚΤ αποφασίζει μόνη της για τα ανώτατα όρια του ELA».
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ακόμη ότι το ελληνικό πακέτο μεταρρυθμίσεων μπορεί να περιλαμβάνει τον κατώτατο μισθό. Πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι ανεξάρτητη, καθώς και πως θα αποφασίσει μόνη της για την προσαρμογή του ορίου του ELA.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ