Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Σάλος για το σεξιστικό σχόλιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

..
Στο στόχαστρο της η ΝΔ μπαίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης ο οποίος καταγγέλλεται για σεξιστικά σχόλια. Ο βουλευτής και δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 καθόταν δίπλα στην Πρόεδρο της Βουλής όταν εκείνη «αντιδικούσε» φραστικά με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε μόλις επικρίνει με σφοδρότητα την κυρία Κωνσταντοπούλου που ανακύκλωσε παλιές κατηγορίες για την σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα.
«Είναι αισχρό αυτό που κάνετε και ως γυναίκα. Η γυναίκα του κ. Στουρνάρα έχει μια εταιρία δημόσιων σχέσεων τριάντα χρόνια. Δεν είχε εταιρία όταν έγινε υπουργός ο κ. Στουρνάρας. Είναι ανεπίτρεπτο μια κυρία που μιλά για φεμινισμό και τα ίσα δικαιώματα ανδρών και γυναικών να ισχυρίζεται ότι πρέπει η σύζυγος κάποιου όταν αυτός γίνεται υπουργός να πηγαίνει σπίτι και να σταματά τη δουλειά της. Απορώ που το λέτε και συνεχίζετε να το λέτε».
Η Πρόεδρος της Βουλής απάντησε εντάσσοντας στην καταγγελία της « εταιρεία στην οποία συμμετέχει ο αδερφός του κ. Βαρβιτσιώτη και ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, ο κ. Παπασταύρου –που δεν είναι γυναίκες ούτε ο ένας ούτε ο άλλος….» όπως είπε.
Το σχόλιο της Προέδρου «άρεσε» στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη που γελώντας ακούστηκε να λέει «αυτό δεν το ξέρουμε».
Κύκλοι της ΝΔ καταγγέλλουν τον βουλευτή (επικαλούμενοι και το σχετικό βίντεο) και ζητούν από τον ΣΥΡΙΖΑ να τον ανακαλέσει.
«Ο θλιβερός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τριανταφυλλίδης προέβη σε ένα χυδαίο σεξιστικό σχόλιο. Καλούμε την παρακαθήμενη στο βουλευτή και υπερευαίσθητη Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου καθώς και τον γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσουν απερίφραστα το σχόλιο του βουλευτή και να τον ανακαλέσουν στην τάξη» αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε γραπτή του δήλωση κατηγορεί την ΝΔ για φανταστικές ερμηνείες, παράφραση των χειλιών του και εξηγεί το σχόλιο του.
Στη δήλωσή του ο κ.Τριανταφυλλίδης αναφέρει τα εξής:
«Η μονταζιέρα των κύκλων της Ν.Δ. σε full πρόγραμμα. Σήμερα παραφράζουν τα χείλη μου. Αύριο θα αναγνώσουν την παλάμη μου, για να προεξοφλήσουν τη μοίρα μου. Πόσο πιο χαμηλά μπορούν να πέσουν οι κύκλοι ενός κόμματος;
Η επιχείρηση στοχοποίησης και σπίλωσης μου κορυφώνεται. Αποδιδόμενο σε μένα σχόλιο , που συνοδεύει την παρέμβαση της Πρόεδρου της Βουλής , αναφέρεται σκωπτικά στη συμμετοχή συγκεκριμένων προσώπων σε εταιρία, υπόθεση την οποία γνωρίζουμε άλλωστε από παλιότερα δημοσιεύματα και καταγγελίες. Με βάση αυτό το σχόλιο μου: «δεν το ξέρουμε αυτό;»-(ότι δηλαδή συμμετείχαν), πλάθουν φανταστικές ερμηνείες και μου αποδίδουν ανύπαρκτες προθέσεις.
Προδίδει ωστόσο σαφέστατα και αποκαλύπτει το τελικό στόχο των ευφάνταστων κατασκευαστών της πραγματικότητας. Επιχειρούν να κλείσουν στόματα , που μιλούν και θέτουν πολιτικά ζητήματα αιχμής, όπως το θέμα των τηλεοπτικών συχνοτήτων και των προστίμων στα τηλεοπτικά κανάλια. Παραμένω όρθιος. Υπερασπίζομαι πολιτικές.
Αυτοί που επιχείρησαν χθες στη Βουλή να μου αποδώσουν ιδιοτελή κίνητρα σχετικά με την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, έχοντας το θράσος να προσβάλλουν ακόμη και συγγενικά μου πρόσωπα, εμφανίζονται σήμερα ως τιμητές. Αυτό που τελικά τους ενοχλεί είναι ότι η κυβέρνηση ΑΝΟΙΓΕΙ την ΕΡΤ».
Πηγή: imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: