Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Βενιζέλος: Ο κ. Τσίπρας έζησε με την επταμερή τις Κάννες του


..

Πολυμέτωπη σφοδρή κριτική επιφύλαξε στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, καταλογίζοντάς του πολιτικές που οδήγησαν την χώρα και την Οικονομία σε διολίσθηση μέσα σε δύο μήνες, διττή γλώσσα στο εσωτερικό και το εξωτερικό και επιλογή - με την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής - που «δηλητηριάζει» την εθνική συναίνεση ενώ «η χώρα σε διάταξη μάχης και υποτίθεται ότι διαπραγματεύεται σκληρά» αλλά και για την διπλή γλώσσα.
Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για «κείμενο προκλητικό και ανιστόρητο που βιάζει την λογική» όταν αναφέρθηκε στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ αλλά ξεκαθάρισε πως το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί την Επιτροπή ενώ ήδη ανακοίνωσε τα θέματα που πρέπει να πραγματευθεί και τα πρόσωπα που πρέπει να κληθούν. Τόνισε μάλιστα πως η Εξεταστική Επιτροπή έχει μια «ακαταμάχητη δυναμική» διότι θα ασχοληθεί και με αυτά που εξελίσσονται και με κείνα που προηγήθηκαν. «Θα πάμε στο φόρουμ της Εξεταστικής γιατί χρειάζεται μια κοινοβουλευτική διαδικασία για να κατανοήσει και η κυβέρνηση ποιες είναι οι πλάνες της, οι δημαγωγίες και οι ευθύνες της» είπε ο κ. Βενιζέλος ενώ ανέφερε ότι το κείμενο της Εξεταστικής αποτελεί το ντοκουμέντο της όσμωσης με τους ΑΝΕΛ, «μια σύμπλευση αξιακού χαρακτήρα που πρέπει να προβληματίσει τον ΣΥΡΙΖΑ».
«Όλα εδώ πληρώνονται. Η ιστορία είναι πάνω από μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία συγκυριακή». Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε ωστόσο την θλίψη του «να υποβαθμίσει ο κ. Τσίπρας τον εαυτό του σε ρόλο κατήγορου διατυπώνοντας την απειλή ότι θα ποινικοποιηθούν ευθύνες» ενώ την προηγούμενη μέρα ζητούσε συναίνεση «από μια λοιδωρούμενη αντιπολίτευση». Αναφερόμενος και στην πρόταση της ΝΔ να ξεκινήσει η έρευνα από το 1981, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε την χαρά του επισημαίνοντας ως ιδιαιτέρως θετικό γεγονός ότι ο Κώστας Καραμανλής συνυπέγραψε με τον Αντώνη Σαμαρά.
Ο κ. Βενιζέλος περιέγραψε την κυβέρνηση σε πλήρη εγκλωβισμό λέγοντας «Δεν μπορείτε να πάτε ούτε μπρος ούτε πίσω. Ούτε ρήξη έχετε εντολή να κάνετε, ούτε στροφή και διατυπώνετε διπλή γλώσσα» και επικαλούμενος την συνάντηση Βαρουφάκη - Λαγκάρντ κατά την οποία, όπως είπε, ο υπουργός πήγε να προσκυνήσει. «Πήγα πολλές φορές σε αυτό το γραφείο, ποτέ δεν εκδόθηκε τέτοια ταπεινωτική ανακοίνωση» ανέφερε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ακόμη την πρωτοφανή επισήμανση ότι τα τεχνικά κλιμάκια κάνουν εξονυχιστικό έλεγχο κατά το εμπορικό δίκαιο. «Σας πήραν τα 11 δις μέσα από τα χέρια και τώρα εκλιπαρείτε να πάρετε το 1,2 δις» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
eurokinissi
© Παρέχεται από: News247.gr eurokinissi

«Είμαστε με την πλάτη στον τοίχο και λέτε πως δεν θα μας αφήσουν να πάμε σε διεθνές πιστωτικό γεγονός» απευθύνθηκε προς τα κυβερνητικά έδρανα και πρόσθεσε «ναι δεν θα πάμε grexit, αλλά θα είμαστε οι τριτοκοσμικοί της Ευρώπης, οι παρίες της Ευρωζώνης». Ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε πως στο τέλος Ιουνίου οδηγούμαστε σε τρίτο Μνημόνιο.
Να πω στον κ. Τσίπρα τι έγινε στις Κάννες. Ότι έγινε στις Βρυξέλλες στην επταμερή. Αυτό έγινε στις Κάννες. Δεν μπορεί να παίξει με δημοψήφισμα ή με εκλογές. Προληπτικά ο κ. Τσίπρας έζησε τις Κάννες του» είπε.
Εξάλλου, με αφορμή την εναρκτήρια συνεδρίαση της Επιτροπής για το δημόσιο χρέος, ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι χρησιμοποιεί τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας για λόγους κομματικής αντιπαράθεσης, ενώ χαρακτήρισε «πρωτοφανή» την παρουσία του κ. Παυλόπουλου «σε μια τεχνική επιτροπή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: