Τσίπρας: «Η Ελλάδα είναι μια χώρα κυρίαρχη»

..

Το μήνυμα πως «η Ελλάδα είναι μια χώρα κυρίαρχη που δεν μπορούν να παίζουν μαζί της εταίροι και δανειστές» έστειλε από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
«Η Ελλάδα έχει μία κυβέρνηση που διαπραγματεύεται με ειλικρίνεια και θάρρος. Η υποστήριξη της κοινής γνώμης προς την κυβέρνηση αυξάνεται, αντί να μειώνεται. Η κυβέρνηση έχει στόχο να βγάλει τη χώρα από τη λάσπη. Η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα υποτελής και υποταγμένη. Η Ελλάδα απώλεσε τα τελευταία χρόνια μεγάλο μέρος της οικονομικής της δύναμης. Η Ελλάδα είναι μια χώρα κυρίαρχη που δεν μπορούν να παίζουν μαζί της εταίροι και δανειστές», είπε ο πρωθυπουργός.
Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας πως για εκείνον υπάρχει είτε το μνημόνιο, είτε η καταστροφή. 
«Ο Σαμαράς επανέλαβε το ίδιο δίλημμα. Πως υπάρχει είτε το μνημόνιο, είτε η καταστροφή. Σήμερα ο Σαμαράς αποκάλυψε πως περιμένει καρτερικά την αποτυχία της σημερινής κυβέρνησης» επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.
Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής ο πρωθυπουργός είπε πως στόχος είναι μέσα από αυτή τη διαδικασία «να απαντηθούν μετά από 5 χρόνια κοινοβουλευτικής σιωπής ερωτήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό και να χυθεί άπλετο φως στις σκιές των τελευταίων 5 ετών».
Provided by kathimerini.gr