Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Βίντεο: Ο Περίανδρος 'δίνει' τον Μιχαλολιάκο ως εντολοδόχο εγκληματικών ενεργειών


..

Μια σειρά από αποκαλυπτικά για τη δράση της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης βίντεο φέρνει στο φως η Εφημερίδα των Συντακτών στην ηλεκτρονική της έκδοση.
Πρόκειται για τα όσα διατύπωσε σε ομιλία του σε ξενοδοχείο της Λάρισας ο «Περίανδρος», κατά κόσμον Αντώνιος Ανδρουτσόπουλος.
Ο πρώην υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, συμμετέχοντας ως ομιλητής σε εκδήλωση του ακροδεξιού Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου, μιλά για τον παντοδύναμο αρχηγό της ναζιστικής οργάνωσης, Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος δίνει την εντολή των εγκληματικών ενεργειών.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαρτίου 2015 στη Λάρισα, εν μέσω αντιδράσεων από την τοπική κοινωνία, με την τοπική Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ να τονίζει ότι «ο φασισμός και οι εκπρόσωποί του δεν είναι ευπρόσδεκτοι». Ο Αστέριος Χάμος κάλεσε με επευφημίες στο βήμα τον Περίανδρο, οι βολές του οποίου κατά του Μιχαλολιάκου ήταν ευθείες: «Είδαμε ξαφνικά τον Μιχαλολιάκο άμα τη αφίξει του στον Δήμο Αθηναίων να χαιρετά με δέος τον εκπρόσωπο της σφοδρής πολιτικής αρρενωπότητας εν Ελλάδι Ηλία Ψινάκη. Εναν άνθρωπο, όμως, που για μας τους παλαιότερους σήμαινε το σημείο προκλήσεως σοβαρών πλημμελημάτων και κακουργηματικών πράξεων όταν το 1997, όσοι θυμούνται, οι παλαιότεροι, μάς έστελνε ο Μιχαλολιάκος να τον ξυλοκοπήσουμε βαρέως μόνο και μόνο, διότι μας εδίδασκε ότι ήτο μέρος της εχθρότητος».
Στη συνέχεια ο Ανδρουτσόπουλος εστιάζει στις εντολές του Μιχαλολιάκου για την τέλεση εγκληματικών ενεργειών, κατηγορώντας τον αρχηγό ότι σήμερα «χαιρετά με δέος και δουλικότητα» την Ντόρα Μπακογιάννη, «κι όμως, η Μπακογιάννη ήτο, αγαπητοί, πάλι με συμβουλές και με καθοδήγηση του ιδίου [του Μιχαλολιάκου] τότε σε μας τους νεότερους, στη Χρυσή Αυγή, ο απόλυτος εχθρός στο κέντρο των Αθηνών, διότι ως δήμαρχος Αθηναίων ήτο εκείνη που έκανε τα πάντα για να παρακωλύει τις πολιτικές μας ενέργειες, όχι μόνο στέλνοντας τον δήμο για να μαζέψει τα φέιγ βολάν, τις προκηρύξεις, τις αφίσες κ.λπ., αλλά να στέλνει την ιδία την αστυνομία για να μας συλλαμβάνει».
Ο πρώην υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής αναφέρεται εκτενώς στην αποκήρυξη των ιδεών  και την αποκήρυξη των στελεχών της οργάνωσης που συλλαμβάνονται: «Οι μόνοι παγκοσμίως που δεν αναγνωρίζουν τα μέλη τους, όταν διώκονται είναι οι μυστικές υπηρεσίες και η Χρυσή Αυγή! Οπερ Ρουπακιάς! Οποία κατάντια. Οποίος ευτελισμός του κινήματος», τονίζει ο Ανδρουτσόπουλος και παραθέτει «φωτογραφικά στιγμιότυπα» από τα οποία προκύπτει η διαφοροποίηση της επικοινωνιακής στρατηγικής του αρχηγού:
«Ο Μιχαλολιάκος ομιλεί ως υποψήφιος θύτης με πολιτικό φανατισμό στην κομματική νεολαία του στις Θερμοπύλες. “Εσείς είστε τα τάγματα εφόδου, με τις ξιφολόγχες που θα ακονιστούν κάποτε”... Δεύτερο φωτογραφικό στιγμιότυπο: Δολοφονείται ο Παύλος Φύσσας. Σε συμπλοκή πιθανότατα... “Δεν τον ξέρουμε, δεν τον είδαμε τον Ρουπακιά, θέλουμε ειρήνη”», λέει ο Περίανδρος ερμηνεύοντας τη στάση της ηγεσίας της Χ.Α. μετά τη δολοφονία Φύσσα.
Αναφερόμενος σε άλλο στιγμιότυπο, εγκαλεί και πάλι τον Μιχαλολιάκο: «Ο αρχικός υποψήφιος θύτης στις Θερμοπύλες οδηγείται στους ανακριτές και γίνεται δηλωσίας μετανοίας», λέει και ζητά από τον αρχηγό και την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής να αναλάβουν την ευθύνη για την εγκληματική δράση της ναζιστικής οργάνωσης. «Ας αναλάβουν τις πολιτικές ευθύνες. Και αν ακόμα υποχρεωθούν, που το απευχόμεθα, να φορτωθούν κάποιοι κάποιες βαριές ποινές, ας τις πάρουν οι ηγέτες που έπαιρναν χρήματα γι’ αυτό και όχι κάποιοι άσχετοι ιδεολογικά που τους ακολούθησαν», λέει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: