Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Χωρίς τέλος η σφοδρή σύγκρουση Αλ. Τσίπρα και Αντ. Σαμαρά

 
..

Δεν έλειψε η έντονη πολιτική αντιπαράθεση από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή. Αλέξης Τσίπρας και Αντώνης Σαμαράς επιτέθηκαν ο ένας εναντίον του άλλου με φόντο την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο.
Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος πήρε πρώτος το λόγο στη σειρά των ομιλητών, ξεκίνησε την ομιλία του με δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι κατέθεσε την πρόταση για την εξεταστική για να συγκαλύψει την πλήρη διάψευση των προσδοκιών του ελληνικού λαού.
Προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να λειτουργεί διχαστικά στη χειρότερη στιγμή, την ώρα που δεν υπάρχει ρευστότητα, την ώρα που εναγωνίως αναζητούνται ενέσεις ρευστότητας από τα διαθέσιμα των ΔΕΚΟ και των Περιφερειών και την ώρα που κυβερνητικά στελέχη προαναγγέλλουν πιστωτικό γεγονός.
Η διερεύνηση πρέπει να αφορά την περίοδο από το 1981 και να επεκταθεί και στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Σαμαράς και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οδηγεί τη χώρα είτε σε νέο μνημόνιο είτε σε μοιραίο ατύχημα. Προειδοποίησε, επίσης, ότι κατηγορητήριο θα υπάρξει, αλλά για όσους παίζουν με την έξοδο της χώρας από το ευρώ.
Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για διχαστική λογική επειδή βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. «Δεν μας κάλεσε σήμερα η κυβέρνηση να συζητήσουμε για την εξεταστική επιτροπή, όπως και πριν από μια εβδομάδα, δεν μας κάλεσε για να μας ενημερώσει για την πορεία των διαπραγματεύσεων, για την οποία άλλωστε δεν μας είπε και τίποτα. Και στη μια και στην άλλη περίπτωση, η κυβέρνηση δεν θέλει συναίνεση. Λυπάμαι, αλλά δεν ήρθε εδώ για να αναζητήσει την αλήθεια. Εχθρούς πάλι κατασκευάζει. Προσπαθεί να συγκαλύψει την πλήρη διάψευση των προσδοκιών που είχε ο ελληνικός λαός» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.
Υπογράμμισε ότι «η πρόταση εξεταστικής γίνεται την ώρα που η οικονομία έχει στεγνώσει από ρευστότητα, την ώρα που το Δημόσιο έχει κηρύξει στάση πληρωμών, την ώρα που οι κρίσιμες ημερομηνίες περνάνε η μία μετά την άλλη, χωρίς εκταμίευση, και έχουμε όλοι μπει σε ένα εβδομαδιαίο άγχος, την ώρα που οι προμηθευτές του Δημοσίου δεν πληρώνονται, την ώρα που εναγωνίως αναζητούνται ενέσεις ρευστότητας από τα διαθέσιμα των ΔΕΚΟ και των Περιφερειών και ενώ κάθε μέρα έχουμε καταλήψεις παντού, από κουκουλοφόρους-μέχρι και εδώ στη Βουλή έφτασαν οι αναρχικοί και η μεν κυβέρνηση τους αποδοκίμαζε, ενώ η πρόεδρος της Βουλής τους δικαιολογούσε- την ώρα που ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη προειδοποιεί για την αριστερά του τίποτα, ενώ άλλοι στον ΣΥΡΙΖΑ τον κατακεραυνώνουν και άλλοι σιωπηλά τον στηρίζουν».
imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: