Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Η Βαλτιμόρη φλέγεται. Οργή λαού και απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα για μια βδομάδα


..

Χιλιάδες στρατιώτες της Εθνοφρουράς και αστυνομικοί από άλλες περιοχές έχουν αναπτυχθεί στη Βαλτιμόρη όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, μετά τις βίαιες διαδηλώσεις που προκλήθηκαν από τον θάνατο ενός μαύρου νεαρού που τραυματίσθηκε θανάσιμα ενώ βρισκόταν υπό κράτηση από την αστυνομία.
Στην πόλη έχει ανακοινωθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, που θα ισχύσει από απόψε και θα διαρκέσει μία εβδομάδα, ενώ τα σχολεία και πολλές επιχειρήσεις παρέμειναν σήμερα κλειστά.
Οι κάτοικοι της Βαλτιμόρης άρχισαν σήμερα να καθαρίζουν τα συντρίμμια από τις ταραχές και τις φωτιές που ξέσπασαν μετά την κηδεία του 25χρονου Φρέντι Γκρέι.
Στην κηδεία το κλίμα ήταν εμφανώς ηλεκτρισμένο. Παρούσα, μετά την έκταση που είχε πάρει η υπόθεση, ήταν και η δήμαρχος της πόλης Στέφανι Ρόλινγκς-Μπλέικ (αφροαμερικανή και η ίδια).
"Στέκομαι δίπλα στην αδελφή του Φρέντι Γκρέι και καλώ οι διαδηλώσεις να μείνουν ειρηνικές" είχε πει η δήμαρχος. Η Βαλτιμόρη, είπε, "έχει παράδοση στις ειρηνικές διαμαρτυρίες για τα πολιτικά δικαιώματα, την οποία πρέπει να τιμήσουμε". Οι εξελίξεις όμως επαλήθευσαν την ανησυχία της για ταραχές.

Τα συνεργεία της πυροσβεστικής προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές από τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν σε απόσταση μερικών τετραγώνων από τον τόπο της κηδείας του Φρέντι Γκρέι και επεκτάθηκαν σε μεγάλο τμήμα των φτωχογειτονιών της Δυτικής Βαλτιμόρης.
© Παρέχεται από: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: