Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Οι αλλαγές Κοντονή στο νομοσχέδιο

..Ο Σταύρος Κοντονής ανακοίνωσε τις τροποποιήσεις στο αθλητικό νομοσχέδιο, κατά τη συζήτηση του αθλητικού νομοσχεδίου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.
Με στόχο ν' αποφευχθεί κίνδυνος ευρωπαϊκής απομόνωσης, αλλά ταυτόχρονα χωρίς να πλήττεται ο πυρήνας του νομοσχεδίου, ο Υφυπουργός Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι στο άρθρο 15, που εξαιρούσε την ΕΠΟ από οποιαδήποτε κρατική επέμβαση στα εσωτερικά της, θα προστεθεί αυτό που είπε τη Δευτέρα (27/4) ότι: «θέματα του ποδοσφαίρου και της οργάνωσης λειτουργίας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ρυθμίζονται από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στο πλαίσιο της αυτοδιοίκητης λειτουργίας της και σύμφωνα με το καταστατικό και τους κανονισμούς της τα οποία είναι εναρμονισμένα με το σύνταγμα, την κειμένη νομοθεσία και τους κανονισμούς της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας των οποίων είναι μέλος η ΕΠΟ».
Επίσης σε άλλες αλλαγές:
α) Για τον αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από την Ευρώπη θα απαιτείται διαβούλευση με τις διεθνείς ομοσπονδίες και δεν θα είναι μια μονομερής απόφαση.
β) Τα πρόστιμα σε ΠΑΕ και ομοσπονδίες και οι αποφάσεις για διακοπή του πρωταθλήματος ή ο αποκλεισμός της έδρας θα επιβάλλονται μετά την απαραίτητη γνωμοδότηση της ΔΕΑΒ. Στην πρώτη περίπτωση η Αστυνομία θα έχει λόγο, ενώ στη δεύτερη θα απαιτείται διαβούλευση με την ΕΠΟ.
γ) Θα συμπεριληφθεί στο άρθρο 7 η υποχρέωση και της πολιτείας να ενημερώνει την ΕΠΟ κάποια πληροφορία. Αυτό θα συμβαίνει στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας.
δ) Η απόφαση για την ημερομηνία διεξαγωγής αγώνα που μετατέθηκε ή αναβλήθηκε λόγω πληροφοριών για χειραγώγηση θα λαμβάνεται σε συνεννόηση με τη διοργανώτρια αρχή και τις ομάδες.
 Provided by sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: