Τρομολαγνεία Άδωνι : Με το που θα προκηρυχτεί το δημοψήφισμα θα κλείσουν οι τράπεζες..

"Με το που θα προκηρυχτεί το δημοψήφισμα θα κλείσουν οι τράπεζες, δεν μπορώ να καταλάβω πως το λέει ο πρωθυπουργός δείχνει άγνοια κινδύνου. Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο λόγος που έχουν λεφτά οι τράπεζές μας και δεν έχουν κλείσει είναι γιατί μας δίνει λεφτά ο ELA", δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό των Παραπολιτικών.
Για τη χθεσινή συνέντευξη του Πρωθυπουργού ο Α. Γεωργιάδης σχολίασε:
"Τώρα οι ψευδαισθήσεις τελειώνουν γιατί αυτό που έγινε στην ουσία και το μόνο κέρδος αυτών των τεσσάρων μηνών είναι ότι τελειώσανε οι ψευδαισθήσεις. Θυμόμαστε προεκλογικά ότι θα κάναμε τη συμμαχία του Νότου, θα μας δίναν λεφτά οι Ρώσοι, θα μας δίναν λεφτά οι Κινέζοι, δεν θα βλέπαμε τη Μέρκελ… όλα αυτά πήγαν περίπατο.
Το μόνο θετικό αυτών των τεσσάρων μηνών είναι ότι αρχίζουν όλοι οι έλληνες να καταλαβαίνουν την πραγματικότητα. Κανένας στην ΝΔ δεν θέλει να διαλυθεί η χώρα, ότι ευχαριστιόμαστε να βλέπουμε τον κ. Τσίπρα να βλέπει την Μέρκελ για την οποία έλεγε "go back Merkel", να βλέπουμε τον κ.Καμμένο να στηρίζει τον κ. Βαρουφάκη που τρώει με τον Σόρος, να βλέπουμε όλα αυτά που γίνονται. Ναι, δεν σας κρύβω ότι μέσα μου ευχαριστιέμαι πάρα πολύ που όλα για τα οποία μας κατηγορούσαν -βλέπε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου- τώρα τα κάνουν πρώτοι και καλύτεροι. Κυρίως για να βλέπει ο κόσμος το μέγεθος της κοροϊδίας , όχι όμως ότι θέλουμε να καταστραφεί η χώρα.
Ο κ. Τσίπρας χθες μου φάνηκε πάρα πολύ φοβισμένος το οποίο είναι καλό γιατί πάει να πει ότι έχει συνείδηση της κατάστασης. Δεύτερον πρέπει να σας πω ότι τα μέτρα που ακούω ότι προτείνει η κυβέρνηση δεν κλείνουν συμφωνία, είναι πρόωροι οι πανηγυρισμοί και η αισιοδοξία. Τρίτον, η κατάθεση χθες από τον κ. Στρατούλη της σχετικής τροπολογίας για την άμεση κατάργηση μηδενικού ελλείμματος και το λέω σήμερα για να το καταλάβει ο κ. Τσίπρας που στα μνημονιακά δεν είναι πολύ δυνατός και θέλει φροντιστήριο. Αυτή η τροπολογία αν ψηφιστεί συμφωνία δεν θα υπάρξει γιατί η τροπολογία πλήττει τον πυρήνα του προγράμματος. Άρα δεν μπορεί ο κ.Τσίπρας ταυτοχρόνως να κάνει και τα δύο".
Όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ για τον οποίο ο πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί προεκλογικά πως θα τον καταργήσει, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην χθεσινή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι ο φόρος τελικά θα παραμείνει το 2015.
"Σας διαβεβαιώνω ότι θα μείνει και το ’16 και το ’17 και το 18. Θέλετε να σας κοροϊδεύουν οι πολιτικοί ή να σας λένε την αλήθεια; Εγώ έλεγα προεκλογικά ότι δεν θα καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ ποτέ, ο Μέγας Αλέξανδρος να έρθει από την Βαβυλώνα δεν θα καταργηθεί και δεν θα καταργηθεί γιατί είναι ο πιο επιτυχημένος φόρος στην ιστορία του ελληνικού κράτους άρα δεν υπάρχει περίπτωση να καταργηθεί", σχολίασε.
Τέλος υποστήριξε πως η ΝΔ δεν θέλει εκλογές:
"Η ΝΔ δεν θέλει εκλογές, ο λαός μίλησε προ τριών μηνών. Οι χώρες πρέπει και να κυβερνώνται δεν γίνεται μόνο να κάνουμε εκλογές, ο κ.Τσίπρας πήρε εντολή να κυβερνήσει ας κυβερνήσει λοιπόν. Εμείς θέλουμε πρωθυπουργό που κυβερνά, δεν θέλουμε πρωθυπουργό που φοβάται, δεν θέλουμε πρωθυπουργό που λέει ψέματα, δεν θέλουμε πρωθυπουργό που τον πιάνουνε κορόιδο κατά δική του δήλωση, δεν θέλουμε που αφήνει τον χρόνο να περνάει. Θέλουμε πρωθυπουργό που δίνει λύσεις…".