Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 2-1 ΒΙΝΤΕΟ

..

ΣΤΟ +4 Η ΜΠΑΡΤΣΑ ΜΕ ΜΑΤΙΕ ΚΑΙ ΣΟΥΑΡΕΣ!


Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 2-1


Το απόλυτο ντέρμπι είχε αφεντικό. Ο Μέσι... όργωνε, η Ρεάλ κουράστηκε νωρίς και η Μπάρτσα που ήταν καλύτερη, νίκησε 2-1, για να βρεθεί στο +4, κοιτάζοντας μόνη τον τίτλο.



Οι Ισπανοί στο λεξικό τους ως Clásico ορίζουν το εξής: «Κάτι που είναι σημαντικότερο και πιο ξεχωριστό από κάθε τι άλλο. Που θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν ως παράδειγμα για την ποιοτική ανωτερότητα του!» Αυτό το Μπαρτσελόνα-Ρεάλ λοιπόν βάλθηκε να επιβεβαιώσει τον άνωθεν ορισμό. Το μόνο κακό για τους φιλοξενούμενους και τους ουδέτερους, ήταν ότι οι Μαδριλένοι δεν είχαν αντοχές μετά το 60'. Επίσης, σε αυτό το ντέρμπι άξιζαν περισσότερα γκολ. Θα μπορούσαν να είχαν μπει. Ακόμα και έτσι όμως όσοι τυχεροί το είδαμε, θυμηθήκαμε πως ακριβώς είναι το παιχνίδι που θα θέλουμε πάντα να παρακολουθούμε. Τυχεροί και καλύτεροι οι γηπεδούχοι. Νίκησαν 2-1 και στο +4 βλέπουν τον τίτλο να βρίσκεται στα χέρια τους.
Το ματς σταδιακά απέκτησε καταιγιστικό ρυθμό. Ειδικά από το 12' και έπειτα. Σε εκείνο το λεπτό ο Κριστιάνο σημάδεψε (από πάσα Μπενζεμά) εξ επαφής το οριζόντιο δοκάρι, αλλά στο 19' ήρθε το γκολ της Μπάρτσα. Ο Μέσι (22η ασίστ του για φέτος) εκτέλεσε το φάουλ και ο Ματιέ πετάχτηκε για να σκοράρει με το κεφάλι για πρώτη φορά στο μεγάλο ντέρμπι. Η Ρεάλ αντέδρασε και ισοφάρισε στην πιο απρόσμενη στιγμή. Οταν δηλαδή από θαύμα γλίτωσε το 2-0. Ο Νεϊμάρ ολομόναχος (31') έχασε το άχαστο απέναντι στον Κασίγιας και στην ταχύτατη αντεπίθεση το πλήρωσε η ομάδα του.
Ο Μόντριτς πέρασε την κάθετη στον Μπενζεμά που έκανε το μαγικό τακουνάκι προς τον Κριστιάνο. Ο Πορτογάλος πρόλαβε και έβαλε την προβολή και πανηγύρισε για 9η φορά στο «Καμπ Νόου» και για 15η φορά γενικά στο Clasicο, ισοφαρίζοντας τον Ραούλ (21 ο Μέσι και 18 ο Ντι Στέφανο). Ειδικά από εκείνη τη στιγμή οι Μαδριλένοι κυριάρχησαν και θα μπορούσαν να έχουν βάλει και δεύτερο, μιας και οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν καθόλου τη μπάλα. Στο 40' ακυρώθηκε σωστά το γκολ του Μπέιλ, καθώς ήταν οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης με την κεφαλιά του Κριστιάνο. Ο CR7 είδε στο 43' τον Μπράβο να βγάζει με τα ακροδάχτυλα την βολίδα του και στην εξέλιξη της φάσης ο Μπέιλ εξ επαφής πλάσαρε ξυστά από το δεξί δοκάρι.
Στην επανάληψη αρχικά φάνηκε ότι θα συνεχιζόταν το ίδιο σκηνικό, καθώς Μπενζεμά-Κριστιάνο έπαιξαν το 1-2 (49'), αλλά ο Μπράβο κατάφερε να σταματήσει τον Γάλλο επιθετικό. Ωστόσο, όσο κυλούσαν τα λεπτά, άρχισε να διαφαίνεται ότι οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν αντοχές και τα κατάλληλα γκάζια (σ.σ.: έχει φανεί και στα προηγούμενα ματς τους). Με τη Μπάρτσα να ανεβάζει την πίεση της, ήρθε και το 2-1. Στο 56' ο Ντάνι Αλβες έκανε την 30άρα μπαλιά και ο Λουίς Σουάρες πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας, έκανε το τέλειο κοντρόλ και πλασέ, νικώντας τους δύο αμυντικούς και τον Κασίγιας (σ.σ.: το 6ο γκολ του στα 7 τελευταία ματς πρωταθλήματος).
Εάν ο Νεϊμάρ δεν ήταν ατομιστής σε 2-3 περιπτώσεις, οι Καταλανοί θα καθάριζαν το παιχνίδι. Ο Βραζιλιάνος όμως χαλούσε μόνος του στην τελική προσπάθεια ό,τι καλό πήγαινε να δημιουργήσει. Ο Μέσι πάλι που είχε πάρει ολοκληρωτικά τον έλεγχο του ρυθμού και έκανε το... κουμάντο του, άγγιξε το γκολ σε δύο πλασέ του (73', 88'), ενώ ο Κασίγιας έβαλε στοπ στο τετ α τετ (87') με τον Ζόρντι Αλμπα. Νωρίτερα (77') θα χρειαζόταν βέβαια να τεντώσει το κορμί του ο Μπράβο, όταν το σουτ του Μπενζεμά άλλαξε πορεία σε κάποιο πόδι και απέκτησε πορεία προς τα δίχτυα. Ηταν η μοναδική επικίνδυνη στιγμή της Ρεάλ σε όλο αυτό το διάστημα. Κριστιάνο, Μπέιλ ήταν εξαφανισμένοι και από τη στιγμή που δεν άντεξε ο ανέτοιμος για τόση ένταση Μόντριτς, η ομάδα του κόπηκε στη μέση.
Παρά το επιθετικό κρεσέντο της Μπαρτσελόνα, που στο φινάλε πανηγύρισε μία τεράστια νίκη, ο κορυφαίος παίκτης της ήταν ο Πικέ, ο οποίος πραγματικά υπήρχαν στιγμές στο Α' μέρος που κρατούσε μόνος του πίσω. Το ντέρμπι εκτός από εκπληκτικές στιγμές και εικόνες με τακουνάκια, ποδιές, αυτοματισμούς και τρελά σπριντ, ήταν τόσο πλήρες για ακόμα έναν λόγο. Είχε και την απαιτούμενη δόση τσαμπουκά έως και ξύλου. Κάρτες, νεύρα και όλα αυτά τα καλά. Ηταν ένα υπέροχο ραντεβού και δικαιολόγησε στο έπακρο τη φήμη του. Ηταν αυτό που λέει το όνομα του... Clasico! Φυσικά η Primera έχει ακόμα πολύ δρόμο ακόμα και είναι βέβαιο πως θα υπάρξουν εκατέρωθεν απώλειες...
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ-ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟ CLASICO. ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ (αφίξεις ομάδων, κορεό, γκολ, φάσεις, στιγμές)!
Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Μπράβο, Ντάνι Αλβες, Πικέ, Ματιέ, Ζόρντι Αλμπα, Μασεράνο, Ράκιτιτς (75' Μπουσκέτς), Ινιέστα (79' Τσάβι), Μέσι, Λουίς Σουάρες, Νεϊμάρ (84' Ραφίνια)
Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Πέπε (73' Βαράν), Σέρχιο Ράμος, Καρβαχάλ, Μαρσέλο, Μόντριτς (89' Λούκας Σίλβα), Κρόος, Ισκο (80' Χεσέ), Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά.   



gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: