Σακελλαρίδης στον ΣΚΑΪ: Καμία κολοτούμπα για το χρέος


Γαβριήλ Σακελλαρίδης Η «πολιτική θέση» της ελληνικής κυβέρνησης είναι σταθερά η διαγραφή μέρους του δημόσιου χρέους, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός...
εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, στον απόηχο της συνέντευξης του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, στους «Financial Times», όπου η Ελλάδα φαίνεται να προτείνει ανταλλαγή – παρά διαγραφή – του χρέους.
«Δεν υπάρχει καμία στροφή, δεν υπάρχει καμία κολοτούμπα», τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης, και επισήμανε πως η κυβέρνηση θα μείνει πιστή στην θέση της διαγραφής τόσο στις επικείμενες επαφές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με ευρωπαίους ηγέτες σε Ρώμη, Βρυξέλλες και Παρίσι, όσο και στις προγραμματικές δηλώσεις.
Υπογράμμισε πως ο κ. Βαρουφάκης αναφέρεται σε «τεχνικές» που έχουν ως στόχο να καταστεί το χρέος βιώσιμο και να μειωθεί το βάρος που φέρουν οι έλληνες πολίτες.
Στρέφοντας το βλέμμα στη σημερινή επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Ρώμη, για συνομιλίες με τον ιταλό ομόλογό του Ματέο Ρέντσι, ο κ. Σακελλαρίδης είπε πως επί τάπητος θα τεθούν θέματα του αφορούν την τρόικα, τη λιτότητα, αλλά και το χρέος των κρατών του ευρωπαϊκού νότου.
 © Παρέχεται από: ΣΚΑΪ.gr