Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Στη Ρώμη σήμερα ο Αλ. Τσίπρας σε αναζήτηση της «χρυσής τομής» με τους εταίρους

Στη Ρώμη σήμερα ο Αλ. Τσίπρας σε αναζήτηση της «χρυσής τομής» με τους εταίρους 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΡΕΝΤΣΙ - Στη Ρώμη σήμερα ο Αλ. Τσίπρας σε αναζήτηση της «χρυσής τομής» με τους εταίρους.Με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Ματέο ..
Ρέντσι αναμένεται να συναντηθεί σήμερα στη Ρώμη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας σε μια προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή με τους εταίρους για την επίτευξη συμφωνίας που θα περιέχει αναπτυξιακά χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να τονίσει στον Ιταλό πρωθυπουργός ότι «είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις στην κατεύθυνση της δημοσιονομικής ισορροπίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης» και παράλληλα, θα επισημάνει το γεγονός ότι αυτό απαιτεί και χρόνο και δημοσιονομικό χώρο. Επίσης ο πρωθυπουργός αναμένεται να σημειώσει στον Ιταλό ομόλογό του, ότι «η στροφή προς την ανάπτυξη και τις επενδύσεις δεν μπορεί να υπάρξει μέσα από την τρόικα που τους βάζει φραγμούς και ότι «επιτέλους η Ευρώπη πρέπει να εμπιστεύεται τους θεσμούς και τα όργανά της».

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να παρουσιάσει στον Ιταλό ομόλογο του τα επιχειρήματά του. Ότι δηλαδή η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει με βάση το πρόγραμμα λιτότητας που ακολουθεί εδώ και πέντε χρόνια και ότι είναι αναγκαία μία νέα συμφωνία που θα δίνει έμφαση στην ανάπτυξη.

Την ίδια ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη ένα άτυπο "μπρα ντε φερ" μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, ούτως ώστε να βρεθεί κοινή αποδεκτή λύση, την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση δέχεται τη στήριξη αλλά και τη συνδρομή της αμερικανικής κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL 102.5, τόνισε πως «συνομίλησα, χθες, με την Άνγκελα Μέρκελ και θα συνεχίσουμε να συζητάμε με όλους τους άλλους στην Ευρώπη, αρχής γενομένης με τον Φρανσουά Ολάντ» και επανέλαβε: «Θέλουμε να μεταθέσουμε τη συζήτηση για την οικονομική πολιτική, τη λιτότητα προς την ανάπτυξη και τις επενδύσεις». Ο Ιταλός πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας ότι «όταν είπαμε ότι θέλουμε να αλλάξουμε την οικονομική πολιτική, θέλουμε να αλλάξουμε την Ευρώπη, αλλά όχι μόνο για την Ελλάδα και κάποια άλλη χώρα».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: