Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Συνάντηση Αντώνη Σαμαρά με τον Ισπανό ομόλογό του Μαριάνο Ραχόι El Pais: "Ο Ραχόι υποθέτει ότι αν ο Σαμαράς (χάσει τις εκλογές) θα περάσει τα ίδια σε ένα χρόνο (με τους Podemos στις ισπανικές εθνικές εκλογές)"

Οι δύο ηγέτες όρισαν το ραντεβού τους την περασμένη Κυριακή στο Παρίσι 
Με τον Ισπανό ομόλογό του Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα, συναντάται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στις 10:30 στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά τη..
συνάντηση, οι δύο ηγέτες θα προβούν σε κοινές δηλώσεις.

Όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα El Pais, επισήμως η συνάντηση των δύο ανδρών θα γίνει στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων, ωστόσο στόχος της επίσκεψης φαίνεται πως είναι η παροχή στήριξης στον κ. Σαμαρά, ενόψει των εκλογών στην Ελλάδα.

«Ο Ραχόι υποθέτει ότι αν ο Σαμαράς (χάσει τις εκλογές) θα περάσει τα ίδια σε ένα χρόνο (με τους Podemos στις ισπανικές εθνικές εκλογές) (...) Η Μαδρίτη πιστεύει ότι η νίκη του Τσίπρα θα προκαλέσει οικονομικές επιπτώσεις και αστάθεια,  και στο πλαίσιο αυτό o ισπανός πρωθυπουργός αποφάσισε να ταξιδέψει στην Ελλάδα» αναφέρει χαρακτηριστικά η El Pais.

«Παρότι ο Ραχόι αρνείται την πιθανότητα μετάδοσης της κρίσης από την Ελλάδα, η Μαδρίτη παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ» προσθέτει η εφημερίδα.

Οι δύο ηγέτες όρισαν το ραντεβού τους την περασμένη Κυριακή στο Παρίσι, όπου βρέθηκαν για την μεγαλειώδη πορεία που πραγματοποιήθηκε κατά της τρομοκρατίας.

«Με αυτά που επαγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ η χώρα θα φθάσει στον πάτο», τόνισε την Τρίτη το βράδυ από το Αγρίνιο ο πρωθυπουργός, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι με το πρόγραμμά της θα οδηγήσει τη χώρα σε χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι με αυτά που λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «θα σημάνουν την απώλεια των επιδοτήσεων για τους αγρότες, οι πόλεις και τα χωριά θα χάσουν τα χρήματα του ΕΣΠΑ και ο επιχειρηματίας θα χάσει τη ρευστότητα».


http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: