Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Τσίπρας σε υπουργούς: Διαφωνίες μόνο σε μένα όχι στα κανάλια, αλλιώς…

Τσίπρας σε υπουργούς: Διαφωνίες μόνο σε μένα όχι στα κανάλια, αλλιώς...

Ένα πρώτο σαφές στίγμα τόσο προς τον ελληνικό λαό όσο και προς την ίδια την κυβέρνησή του δίνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη..
πανηγυρική συνεδρίαση του υπουργικού του συμβουλίου το πρωί της Τετάρτης στη Βουλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας αναμένεται να καταθέσει τις βασικές κατευθύνσεις της διακυβέρνησης της χώρας οι οποίες φυσικά θα εξειδικευθούν στις προγραμματικές δηλώσεις αλλά κυρίως θέλει να στείλει ένα σαφές μήνυμα προς το πολυσυλλεκτικό του υπουργικό συμβούλιο.
Δεν είναι μόνον η παράδοση του ΣΥΡΙΖΑ που ευνοούσε -με τις διαφορετικές της τάσεις και συνιστώσες- την πολυφωνία, αλλά και η προσθήκη των στελεχών από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Αυτά είναι που θέλει να προλάβει ο κ. Τσίπρας ειδικά σε αυτό το πρώτο κρίσιμο διάστημα που και η διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους θα είναι σκληρή και οι υπουργοί θα... γνωρίζονται μεταξύ τους στην πράξη με τον δύσκολο τρόπο.
Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να διευκρινίσει με απόλυτη σαφήνεια ότι χώρος διατύπωσης των διαφορετικών απόψεων δεν είναι τα τηλεοπτικά παράθυρα και οι ραδιοφωνικές εκπομπές, αλλά το υπουργικό Συμβούλιο που θα συνεδριάζει συχνά αλλά και το 15μελές Κυβερνητικό Συμβούλιο, στο οποίο θα συμμετέχουν ο Αλέξης Τσίπρας, ο Γιάννης Δραγασάκης, οι 10 υπουργοί και οι 3 υπουργοί Επικρατείας.
Ένα σχήμα το οποίο θα συνεδριάζει ανά εβδομάδα - και πιο τακτικά, αν αυτό απαιτείται - και το οποίο θα είναι ο χώρος επίλυσης διαφωνιών και λήψης αποφάσεων, οι οποίες εν συνεχεία θα δεσμεύουν όλα μέλη της κυβέρνησης.
Τέλος, ο Α. Τσίπρας αναμένεται να επαναλάβει αυτό που και ο πρόσφατα ψηφισθείς Κώδικας Δεοντολογίας που δεσμεύει τους βουλευτές του κόμματός του, ότι δηλαδή, τα μέλη εν προκειμένω του Υπουργικού Συμβουλίου πρέπει να αποφεύγουν δημόσιες συμπεριφορές που πλήττουν το κύρος της κυβέρνησης και την αξιοπρέπεια των ψηφοφόρων τους
http://www.koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: