Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Οι μισθοί του δημοσίου θυσία στη συμφωνία με την τρόικα

Οι μισθοί του δημοσίου θυσία για τη συμφωνία με την τρόικα – Από την πρωτοχρονιά ξεκινούν οι μειώσεις Οι μισθοί του δημοσίου θυσία για τη συμφωνία με την τρόικα – Από την πρωτοχρονιά ξεκινούν οι μειώσεις.Σε τεντωμένο σχοινί η διαπραγμάτευση..
πλέον με την κυβέρνηση να ελπίζει σε μια ύστατη λύση έστω και την τελευταία στιγμή.

Για τη λύση χρειάζονται υποχωρήσεις και αυτές γίνονται και από τις δύο πλευρές. Κάπως έτσι η κυβέρνηση υποχώρησε στο θέμα των μισθολογικών του Δημοσίου με δυο πολύ βασικές αλλαγές μέσα στους επόμενους 8 μήνες.

Η πρώτη έρχεται από την πρωτοχρονιά και αλλάζει τα δεδομένα για τους νεοεισερχόμενους υπαλλήλους.
Οι νέοι εργαζόμενοι δεν θα έχουν ούτε τον ίδιο μισθό, ούτε και τα ίδια δικαιώματα με τους παλιούς.

Οι μισθοί που προβλέπονται για τους νέους του δημοσίου

Το πρώτο βήμα γίνεται τώρα με τη μείωση των αποδοχών των νεοπροσλαμβανόμενων κατά 96 ως 148 ευρώ και την επί της ουσίας κατάργηση της μονιμότητας για τους νέους εργαζόμενους καθώς επί δύο χρόνια θα βρίσκονται υπό δοκιμή και μετά την παρέλευση του χρόνου αυτού θα κρίνεται η μονιμοποίησή τους.

Για έναν εργαζόμενο βασικής εκπαίδευσης ο μισθός θα είναι 684 από 780 ευρώ που είναι σήμερα, για έναν δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ο μισθός θα διαμορφωθεί στα 752 από τα 858 ευρώ, για τους νεοπροσλαμβανόμενους τεχνικής εκπαίδευσης ο μισθός θα πέσει από τα 1037 στα 889 ευρώ και για τους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης από τα 1.092 στα 957 ευρώ.

Οι πρώτες μειώσεις το καλοκαίρι στο υπουργείο Οικονομικών

Ταυτόχρονα όμως η κυβέρνηση φαίνεται να υποχωρεί και ως προς την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου νωρίτερα από το 2016.

Επί της ουσίας δηλαδή συμφωνεί σε νέες μειώσεις, ειδικά μέσω της προσωπικής διαφοράς που παίρνουν κάποιες κατηγορίες υπαλλήλων για να αντισταθμιστούν οι βαρύτατες μειωσεις των περασμένων ετών.

Όλα δείχνουν πλέον ότι πάμε σε πιλοτική εφαρμογή στους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, εφοριακούς, τελωνειακούς κλπ, από τον ερχόμενο Ιούλιο και όχι από 1/1/2016.

http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: