Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΔΥΝΑΜΟ ΜΙΝΣΚ - ΠΑΟΚ 0-2 .Μία νίκη θέλει ο ΠΑΟΚ

 
Μία νίκη μακριά από την πρόκριση ο ΠΑΟΚ.Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το «διπλό» της Φιορεντίνα επί της Γκινγκάμπ και με ..
τη δική του εκτός έδρας νίκη στο Μπορίσοφ επί της Ντιναμό Μινσκ με σκορ 2-0, έφερε την κατάσταση εκεί που ήθελε για το φινάλε των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Υποδέχεται σε δύο βδομάδες τους Γάλλους στην Τούμπα και θέλει απλώς τη νίκη για να προκριθεί για τέταρτη σερί αγωνιστική περίοδο στους «32» της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο άνθρωπος που... ευθύνεται για το χθεσινό 0-2 του «Δικεφάλου» στο παγωμένο (-7 βαθμούς Κελσίου) Μπορίσοφ δεν είναι άλλος από τον Στέφανο Αθανασιάδη. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ χτύπησε στο φινάλε του αγώνα με δύο γκολ, έγραψε ιστορία γιατί έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ευρωπαϊκή ιστορία του «Δικεφάλου» (16 γκολ) και ικανοποίησε τους περίπου 100 οπαδούς που βρέθηκαν στη Λευκορωσία και υποστήριξαν... γυμνοί στο κρύο την ομάδα τους!

Στο 82΄ ο Αθανασιάδης έπειτα από εξαιρετική προσωπική ενέργεια βρήκε τον Φακούντο Περέιρα στα δεξιά και αυτός έβγαλε σε θέση βολής τον διεθνή επιθετικό, ο οποίος με σουτ έγραψε το 0-1. Εξι λεπτά αργότερα, στο 88΄, πάλι από τον Περέιρα ξεκίνησε η φάση του δεύτερου γκολ. Η ασίστ στον Γκολάσα που σούταρε, δεν μετατράπηκε σε γκολ, αλλά ο Αθανασιάδης πήρε το ριμπάουντ και διπλασίασε τα τέρματα του ΠΑΟΚ, «καθαρίζοντας» την υπόθεση νίκη.

Το άσχημο είναι ότι στη φάση του γκολ ο αρχηγός της ομάδας τραυματίστηκε και αποχώρησε (μπήκε ο Παπαδόπουλος), αλλά δεν έχει κάτι σοβαρό, σε αντίθεση με τον Γιώργο Κατσικά, που υπέστη θλάση και θα μείνει εκτός για δύο εβδομάδες.

«Ηταν ένα δύσκολο ματς υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες και ήταν λογικό να κάνουμε πάρα πολλά λάθη. Δεν μπορείς να υπολογίσεις σε τέτοιο γήπεδο κάποια πράγματα, με αποτέλεσμα να έχουν πολλά προβλήματα τα παιδιά. Ηταν φανερό ότι υπάρχει πρόβλημα και από την αγωνιστική απραξία. Χρειαστήκαμε μία ώρα για να βρούμε τα πατήματά μας. Να τρέξουμε, να δώσουμε γρήγορες πάσες. Για να κάνουμε ό,τι κάνουμε τόσο καιρό στο γήπεδο. Σε κανέναν δεν κάνει καλό η αγωνιστική απραξία. Ούτε στην ομάδα, ούτε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ούτε στους παίκτες, ούτε στον κόσμο. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι η τελευταία αναβολή. Εκτός από τη θέληση των παιδιών να νικήσουν τις αντίξοες συνθήκες, το κακό γήπεδο και την αγωνιστική απραξία, ένα πάρα πολύ σημαντικό στοιχείο για την ομάδα μας είναι ότι τρέχουμε. Τρέχουμε πολύ», επισήμανε ο Αγγελος Αναστασιάδης μετά τον αγώνα.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΙΝΣΚ: Ιγκνάτοβιτς, Κάρποβιτς, Κοντσεβόι, Πολίτεβιτς, Βερετίλο, Σίμοβιτς, Νίκολιτς, Αντάμοβιτς, Ουντότζι (75΄ Γιαρότσκι), Στάσεβιτς, Τζετζέ (80΄ Ντιομαντέ).
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Βίτορ, Κατσικάς (28΄ Τζαβέλλας), Ρατς, Τζιόλης, Κάτσε, Τσανδάρης, Σαλπιγγίδης (46΄ Γκολάσα), Περέιρα, Αθανασιάδης (89΄ Παπαδόπουλος).

Ηττα για Γκινγκάμπ

Στη Γαλλία, η Φιορεντίνα με δύο γρήγορα γκολ των Μαρίν (6΄) και Μπαμπακάρ (13΄) κέρδισε την Γκινγκάμπ με σκορ 1-2. Για τους Γάλλους μείωσε στο 45΄ με πέναλτι ο Μποβέ, αλλά οι «βιόλα» παρότι αγωνίστηκαν ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο, κράτησαν τη νίκη και πήραν και μαθηματικά την πρώτη θέση στον όμιλο και την πρόκριση στην επόμενη φάση.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: