Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ.Ο ΒΑΣΙΛΗΑΣ ΓΥΜΝΟΣ

Τώρα ίσως γίνει κατανοητό και στον απλό πολίτη, ότι η ΤΡΟΙΚΑ δέν παίζει. Οτι πάντα "διαθέτει το μαχαίρι για την χώρα μας" και όταν ...
γυρίσουμε την πλάτη είναι έτοιμοι για μαχαίρωμα.Η πολιτκοί μας, και της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, δέν έχουν καταλάβει ακόμη ότι οι δανειστές δέν λειτουργούν με εκλογικά τερτίπια.Είναι ωμοί, ψυχροί και τους ενδιαφέρει μόνο το κέρδος.Η αγορά είναι αμείλικτη.Δέν πτοείται απο διλήμματα τύπου ή εμείς η θάρθει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Πρίν λίγο καιρό ο Σαμαράς βγήκε "φουσκωμένος" και μας δήλωνε ότι φεύγουμε απο το μνημόνιο.Εισέπραξε τις "σφαλιάρες" απο τις αγορές.Προχτές οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκαν με τους εκπροσώπους των αγορών στην Αγγλία.Κατάλαβαν ότι εκεί "καίει".Εισέπραξαν την χειρότερη αντιμετώπιση.
Το μηνμόνιο δέν λήγει, η ΤΡΟΙΚΑ θέλει σιγουριά... γιαυτο θέλει την πράτασή του.Θέλει να υπάρχει σταθερή κυβέρνηση. Επομένως οι πολιτικοί μας πρέπει να αναθεωρήσουν τη στάση τους.
Το αδιέξοδο αυτό θα λυθεί μάλλον με εκλογές.Εκτός και άν συμβεί κάτι το απρόσμενα ανατρεπτικό και θετικό.
Ετσι λοιπόν, ο Σαμαράς ώς δεύτερο πλάνο έχει την προκύρηξη πρόορων εκλογών και του προέδρου της Δημοκρατίας άλλα και των βουλευτικών εκλογών.Για να βγεί καινούργια κυβέρνηση, για να μπορεούν οι δανειστές να βάλουν τους όρους τους.Βέβαια στο βάθος δείχνει καμπανάκια στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ή θα γίνει υποτακτικός ή θα είναι ανεπιθύμητος για τους τοκογλύφους δανειστές μας.
Το δίλημα τώρα είναι ένα.Τί θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ;Θα υποκύψει;Υπάρχει φώς στο τούνελ;
Ενα είναι σίγουρο.Είτε με κυβέρνση Σαμαρά ή Τσίπρα ο λαός δέν αντέχει καμμία "χειροτέρευση" της φτώχειας του.
Η "Ευρώπη των λαών" και η "Ευρωζώνη των δανειστών" και του Σόιμπλε.. δείχνει ότι η Ευρωπαική Ενωση των μεγάλων οραματιστών ΕυρΩπαίων ηγετών Μιτεράν κλπ, πάει στα αζήτητα, αποδείχθηκε ότι  ο Βασιληάς είναι γυμνός"
του Δημήτρη Καλαιτζή

Δεν υπάρχουν σχόλια: