Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Σύγκρουση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για μετατροπές συμβάσ στο Δημόσιο

 
Σύγκρουση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τις μετατροπές συμβάσεων στο Δημόσιο.Αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και..
τον ΣΥΡΙΖΑ προκλήθηκε για άλλη μία φορά στην Ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή τον επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου στο Δημόσιο.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης κατήγγειλε ότι ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος σε γνωμοδότησή του είχε χαρακτηρίσει ως εργατολόγος παράνομες τις μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων στον τότε Δήμο Δραπετσώνας, οι οποίοι τώρα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις επειδή απολύονται.

Από την πλευρά του ο Αλ. Μητρόπουλος απάντησε πως στο πόρισμά του δεν ανέφερε ότι οι προσλήψεις είναι παράνομες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης κατήγγειλε ότι, την περίοδο που καταρτίζονταν οι συμβάσεις, οι εργαζόμενοι προσέφυγαν στον Αλ. Μητρόπουλο, ο οποίος τότε ήταν δικηγόρος του Δήμου Δραπετσώνας, ζητώντας του να αποφανθεί αν πληρούν τα κριτήρια μονιμοποίησης.

«Οι εργαζόμενοι ήρθαν σε εσάς κ. Μητρόπουλε γιατί είστε εργατολόγος, ήσασταν δικηγόρος του Δήμου και είχατε γνωματεύσει ότι δεν πληρούνται τα κριτήρια. Μάλιστα στο πόρισμα αναφέρεται ότι μία υπάλληλος έλεγε πως πήγε στον Αλ. Μητρόπουλο τη σύμβασή της και της είπε εν ψυχρώ ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμη πως ο Δήμος Δραπετσώνας, μετά τη γνωμοδότηση Μητρόπουλου, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έστειλε άλλα στοιχεία στο ΑΣΕΠ, το οποίο «παραπλανήθηκε και επικύρωσε στοιχεία εντελώς ανακριβή. Και αυτό δεν συνέβη μόνο στη Δραπετσώνα αλλά και σε άλλους Δήμους και δείχνει πώς είχε στηθεί αυτή η φάμπρικα».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασαν φωνάζοντας ότι η κυβέρνηση τα βάζει με «φουκαράδες», αλλά ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως η ζημία έφτασε τα 2,1 εκατ. ευρώ και ότι «άλλοι φουκαράδες είναι έξω που δεν μπορούσαν να κάνουν χρήση του διατάγματος γιατί δεν τηρούσαν τις προϋποθέσεις». «Ξέρουμε τι γινόταν. Θα το ερευνήσουμε όσο χρόνο και όσα μέσα και αν χρειαστούν» συμπλήρωσε.

«Καλό μου κάνετε με το πόρισμα που φέρατε», απάντησε ο κ. Μητρόπουλος, τονίζοντας πως δεν χαρακτήρισε παράνομες τις προσλήψεις, αλλά είπε στους συμβασιούχους ότι δεν πληρούν τις προυποθέσεις της κυβέρνησης Καραμανλή, «ότι κάποιοι τους έχουν εκμεταλλευθεί και αυτοί που τους διόρισαν τους κοροϊδεύουν».

Το νομοσχέδιο του του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη διάθεση δημοσίων εγγράφων ψηφίσθηκε σήμερα επί της αρχής και η συζήτηση θα συνεχιστεί και αύριο Πέμπτη επί των άρθρων και των τροπολογιών.

newsroom naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: