Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Έτοιμος για δράση ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής..

 
Μετά και την τροποποίηση του καταστατικού του.Έτοιμος για δράση ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής.Σύσκεψη ..
για την ενεργοποίηση και λειτουργία του νέου Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.) πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφίας Μαυρίδου, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Στη συνάντηση παρέστησαν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Πιερίας, Απόστολος Τζόβας, ο Νομικός Σύμβουλος της Π.Ε. Πιερίας, Ηλίας Παπάζογλου, ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Π.Ε. Πιερίας, Δημήτρης Ρουκάς και εκπρόσωποι των δέκα μελών του Π.Ο.Τ.Α.Π., που απαρτίζεται από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, το Δήμο Δίου-Ολύμπου, την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Πιερίας, την Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας, την Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Πιερίας -Ημαθίας - Πέλλας , την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Ν. Πιερίας, την Ένωση Ιδιοκτητών Κάμπινγκ Ν. Πιερίας, τον Εμπορικό Σύλλογο Κατερίνης, το Σωματείο Επαγγελματιών Λιτοχώρου "ΟΛΥΜΠΟΣ" και το Σωματείο Επαγγελματιών Ελατοχωρίου. Στη συζήτηση παρέστη και εκπρόσωπος του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη επαναδραστηριοποίησης του οργανισμού, που όπως τόνισε θα συμβάλει στην καλύτερη προώθηση του τουριστικού προϊόντος με σκοπό την τουριστική και κατ' επέκταση οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Η κ. Σοφία Μαυρίδου, συνέστησε να υπάρξει καλή συνεργασία, σύμπραξη και συμμετοχή όλων των μελών - φορέων, προκειμένου να ασκηθεί μια δυνατή πολιτική τουριστικής προβολής, μέσα από την ανάδειξη του τόπου, των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που μπορεί να αναπτύξει ο επισκέπτης στην περιοχή, τη βελτίωση των προσφερόμενων τουριστικών υπηρεσιών του νομού και τη δημιουργία ανταγωνιστικών συνθηκών που να ανταποκρίνονται στην τουριστική ζήτηση, την εκπόνηση προγραμμάτων ανάπτυξης του τουριστικού κλάδου, τη διερεύνηση της εσωτερικής και διεθνούς τουριστικής αγοράς, τη συμμετοχή του οργανισμού σε εθνικές και διεθνείς τουριστικές εκθέσεις κ.α.

"Ο τουρισμός αποτελεί κινητήριος δύναμη για την ανάκαμψη της περιοχής και γι' αυτό το λόγο η οργάνωση και η προαγωγή του τουριστικού κλάδου της Πιερίας αποτελεί προτεραιότητά μας με τη συμβολή των εμπλεκομένων φορέων", επεσήμανε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.

Οι παριστάμενοι φορείς και μέλη του "Π.Ο.Τ.Α.Π." εξέφρασαν τη διάθεση να συμβάλουν στην ουσιαστική ενεργοποίηση του οργανισμού καταθέτοντας συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις για το συμφέρον του τόπου.

Τα μέλη του "Π.Ο.Τ.Α.Π." θα συνεδριάσουν στις 10 Νοεμβρίου 2014 στην Π.Ε. Πιερίας για την εκλογή ΔΣ αλλά και για τον προγραμματισμό των δράσεων και ενεργειών του 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια: