Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Ανυποχώρητοι Τούρκοι, πολεμικά πλοία στην ΑΟΖ Κύπρου

Turkish Navy Gabya Class Anti-Air Warfare (AAW) F-497 TCG-Gelibolu  8-cell Mk-41 VLS for Evolved Sea Sparrow SMART-S Mk2 3D air search radar TCG Göksu (F-497) ex-USS Estocin (FFG-15) ex-Oliver Hazard Perry class guided- 
Ανυποχώρητοι οι Τούρκοι, πολεμικά πλοία τους στην ΑΟΖ Κύπρου.Η φρεγάτα «Gelibolu» και η κορβέτα «Bartin», βρίσκονται μέσα..
στην ΑΟΖ νοτίως της Κύπρου και η ένταση μεγαλώνει.
Η φρεγάτα είναι μαζί με το το σκάφος σεισμικών ερευνών «Barbaros» και το συνοδεύει, ενώ η κορβέτα παρακολουθεί από απόσταση 5 μιλίων τις εργασίες γεώτρησης  της πλατφόρμας «SAIPEM – 10000» της Κύπρου, στο κοίτασμα «Ονασαγόρας» του οικοπέδου «9».
Μετά τα μέτρα που ανήγγειλε η Κυπριακή κυβέρνηση την Τρίτη και την απόφαση να «παγώσει» την ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας στην ΕΕ, οι Τούρκοι συνεχίζουν τις σεισμικές έρευνες μέσα στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, επικαλέστηκε τα δικαιώματα της Τουρκίας στο νησί, διότι όπως είπε, όσα  δικαιώματα έχουν οι Ελληνοκύπριοι ,έχουν και οι Τουρκοκύπριοι. Μάλιστα επικαλέστηκε την «καταστροφή» του Κυπριακού κράτους από την Ελλάδα την περίοδο της δικτατορίας.
Ισχυρίστηκε ακόμη ότι αφού  οι Ελληνοκύπριοι υποστηρίζουν ότι έχουν το δικαίωμα ερευνών στον Νότο, επειδή ο Νότος είναι δικός τους και  στους Τούρκους ανήκει ο Βορράς, «τότε πρέπει να συζητήσουμε το σενάριο των δύο κρατών».

Βλέπετε ότι όταν είσαι υποχωρητικός στην εξωτερική πολιτική δίνεις το δικαίωμα στον αντίπαλό σου να «φτιάχνει» επιχειρήματα….

Από τη στιγμή που «χωρίστηκε» η Κύπρος το 1974, έχουμε τέτοιου είδους αποτελέσματα…

Πάντως η κατάσταση είναι επικίνδυνη και είναι δύσκολο να προβλέψουμε τις εξελίξεις , δεδομένου ότι η Τουρκία αυτή τη στιγμή προσπαθεί να ανακτήσει και τον πληγωμένο της εγωισμό με το θέμα των τζιχαντιστών και τους Κούρδους. Κάπου θέλουν να «ξεσπάσουν»…

Ο υφυπουργός Εξωτερικώντης Κύπρου Δ. Κούρκουλας απάντησε στον Νταβούτογλου λέγοντας ότι η Τουρκία κάνει νομικές ακροβασίες.

klmakwnoun-oi-tourkoi-tis-prokliseis.w_l 

By Συντακτική ομάδα Enallaxnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: