Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Σαμαράς: Θα υπάρξει διαδικασία εξόδου από το ΔΝΤ

Σαμαράς: Θα υπάρξει διαδικασία εξόδου από το ΔΝΤ.Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισα στην ευρωπαϊκή διάσκεψη για την Απασχόληση, στο Μιλάνο,
ότι η τολμηρή δημοσιονομική ατζέντα έχει ήδη υλοποιηθεί και οι περισσότερες διαρθωτικές μεταρρυθμίσεις αποδίδουν στην πραγματική οικονομία.
«Απευθύνομαι σε εσάς, ως ο πρωθυπουργός της χώρας με τους υψηλότερους δείκτες ανεργίας ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ. Όμως, με βλέπετε αισιόδοξο, γιατί οι Έλληνες, με πολλές και προσωπικές θυσίες, κατάφεραν και έστριψαν το καράβι στον δρόμο της ανάπτυξης», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ξεκινώντας την παρέμβασή του στην ευρωπαϊκή διάσκεψη για την Απασχόληση, στο Μιλάνο.

«Στην Ελλάδα φεύγουμε πλέον από την κρίσιμη, αλλά πολύ δύσκολη περίοδο, των έξι ετών ύφεσης. Αυτό το τρίμηνο, η οικονομία μας για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια, γυρίζει σε θετικό πρόσημο και η ανάπτυξη το 2015 θα είναι ισχυρή και βιώσιμη» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, απευθυνόμενος προς τους υπόλοιπους ευρωπαίους ηγέτες.

Υπογράμμισε ότι «μια τολμηρή δημοσιονομική και διαρθρωτική ατζέντα έχει ήδη υλοποιηθεί και οι περισσότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και αποδίδουν στην πραγματική οικονομία».

Σε ό,τι αφορά την ανεργία, ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι κινείται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, παρατήρησε, ωστόσο, πως «ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι το ποσοστό της μειώνεται πλέον σταθερά τρίμηνο με το τρίμηνο» και πως «όλες οι προβλέψεις -όπως ακόμα και η χθεσινή πρόβλεψη του ΔΝΤ- δείχνουν ότι θα αποκλιμακωθεί ταχύτερα στο επόμενο διάστημα».

Αναφερόμενος στις πολιτικές, που υλοποιεί η ελληνική κυβέρνηση για την αύξηση του δείκτη απασχόλησης, στάθηκε ιδιαίτερα, στο «Εθνικό Σχέδιο για την απασχόληση, που περιλαμβάνει συγκεκριμένα προγράμματα προώθησης της επιχειρηματικότητας, ενθάρρυνσης των start-ups εταιρειών», όπως και σε «προγράμματα ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης, προγράμματα μαθητείας νέων ανέργων στον ιδιωτικό τομέα, στην ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας, στην πρόσβαση σε πύλες πληροφοριών».

Κατά την παρέμβαση του ο πρωθυπουργός, τόνισε, επίσης, ότι «το πρόγραμμα voucher εισόδου στην εργασία για ανέργους ηλικίας 18 έως 24, ώστε να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία σε ιδιωτικές επιχειρήσεις» βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Η Ευρώπη πρέπει να μεταδώσει στους λαούς μας μια ελπίδα χειροπιαστή που θα βασίζεται σε γερά θεμέλια, ανάπτυξης εργασίας, αξιοπρέπειας και προοπτικής».

Πηγή: http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: