Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

«πρόβα διαδόχου» από τον Χρυσοχοΐδη στο ΠΑΣΟΚ

Η «πρόβα διαδόχου» από τον Χρυσοχοΐδη προκαλεί αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚΗ «πρόβα διαδόχου» από τον Χρυσοχοΐδη προκαλεί αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ.Το ξέσπασμά του στην ΚΟ σχολιάστηκε..
από αρκετά στελέχη με αρνητικό τρόπο.
Ο κ. Βενιζέλος δείχνει αποφασισμένος να απαντήσει στις προκλήσεις που θα δεχθεί από εσωκομματικός αμφισβητήσεις
Έκπληκτοι παρακολουθούσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ το απόγευμα της Τετάρτης, στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος, το ξέσπασμα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κατά της ηγεσίας. Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο υπουργός Μεταφορών άσκησε έντονη κριτική στις επιλογές της Χαριλάου Τρικούπη και προσωπικά στον Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά αυτή τη φορά κανείς δεν περίμενε μια τέτοια κίνηση: η ΚΟ είχε συγκληθεί λίγες ώρες πριν την έναρξη της τριήμερης συζήτησης στη βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και υποτίθεται ότι είχε σκοπό να προετοιμάσει το κόμμα για την αναμέτρηση με τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι για να αναμοχλεύσει τις εσωκομματικές διαφορές.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης όμως παρουσίασε ουσιαστικά μια συνολική πλατφόρμα, κατηγορώντας τον κ. Βενιζέλο ακόμη και για επιλογές του στον τομέα Εξωτερικών, όπως για παράδειγμα στο θέμα αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους! Σε ένα κρεσέντο... ιδιότυπης αριστεροφροσύνης ο κ. Χρυσοχοΐδης επέκρινε μάλιστα το ΠΑΣΟΚ ότι δεν κάνει αρκετά για τη φορολόγηση της... πλουτοκρατίας, όπως είπε!

Η κίνηση του κ. Χρυσοχοΐδη δεν περνά απαρατήρητη από τους πλέον έμπειρους του ΠΑΣΟΚ, καθώς οι περισσότεροι θεωρούν ότι δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να οικοδομεί προφίλ δελφίνου με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα, επειδή πιστεύει ότι αργά ή γρήγορα θα τεθεί θέμα ηγεσίας. Εκτιμούν ότι ο υπουργός Μεταφορών επιχειρεί να επανέλθει στο εσωκομματικό προσκήνιο μετά την υποχώρηση που είχε αναγκαστεί να κάνει προ διετίας, όταν έχασε τα ερείσματά του στο παπανδρεϊκό στρατόπεδο, εξαιτίας της σφοδρής κριτικής που είχε ασκήσει στον πρώην πρωθυπουργό. Άλλοι συνδέουν την τωρινή του επανεμφάνιση με την αγωνία που πιθανόν τον διακατέχει για την τύχη του στη Β´ Αθήνας μετά την επιστροφή του Ανδρέα Λοβέρδου στο ΠΑΣΟΚ και κάποιες δημοσκοπήσεις που τον φέρουν στην τρίτη θέση - προηγούνται ο υπουργός Παιδείας και ο Απόστολος Κακλαμάνης.

Είναι ωστόσο ενδεικτικό της υποδοχής που έχουν οι κινήσεις του κ. Χρυσοχοΐδη, ότι το ξέσπασμά του στην ΚΟ σχολιάστηκε από αρκετά στελέχη με αρνητικό τρόπο: Χριστοφιλοπούλου, Κακλαμάνης, Κωνσταντινόπουλος, Γρηγοράκος, Σαλτούρος, ακόμη και Μανιάτης, αλλά και άλλοι, διαχώρισαν ευθέως η έμμεσα τη θέση τους από τα λεγόμενα του υπουργού Μεταφορών και ορισμένοι εξ αυτών τον επέκριναν με καυστικό ύφος. Φαίνεται ότι κανείς δεν συμμερίζεται αυτή την ώρα τα όποια παιχνίδια διαδοχής κυκλοφορούν στο παρασκήνιο ή το προσκήνιο, ανεξάρτητα από τη γνώμη τους για τον πρόεδρο του Κινήματος.

Πάντως ο κ. Βενιζέλος δείχνει αποφασισμένος να απαντήσει στις προκλήσεις που θα δεχθεί από εσωκομματικός αμφισβητήσεις, αν και κάποιοι του καταλογίζουν ότι ανακυκλώνει την ένταση με τον τρόπο που επιλέγει να συγκρούεται. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι σκοπίμως καλλιεργείται κλίμα εσωστρέφειας και ζήτησε να σταματήσει ο... αυτοκτονικός ιδεασμός, όπως είπε χαρακτηριστικά. Σε μια αποστροφή, που απομένει να ερμηνευτεί στη συνέχεια για το ακριβές μήνυμα που περιέχει, ο κ. Βενιζέλος έδειξε να ενοχλείται τόσο από τις εσωκομματικές έριδες, που άφησε να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να τις ανεχτεί για πολύ! «Εγώ οφείλω να αντιμετωπίσω μια απειλή  που υπονομεύει την παράταξη και το κόμμα» επισήμανε με χαρακτηριστικό τρόπο.
http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: