Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Για προκλήσεις και σφαγές μιλάει ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν


Για προκλήσεις και σφαγές μιλάει ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν.Την ώρα που οι φόβοι για σφαγή Κούρδων από τζιχαντιστές στο Κομπανί φουντώνουν, ο..
φυλακισμένος κούρδος ηγέτης Αμπντουλάχ Οτσαλάν ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα και προειδοποίησε για «προκλήσεις και σφαγές».
Την ίδια στιγμή ο συμπρόεδρος του κυριότερου φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας, του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP), Σελαχατίν Ντεμίρτας ζήτησε να επικρατήσει ψυχραιμία, με αφορμή και τα αιματηρά επεισόδια που ξέσπασαν στην Τουρκία με Κούρδους διαδηλωτές που ζητούν την στήριξη της Άγκυρας για τους Κούρδους του Κομπανί.
«Είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε μηνύματα με τον κ. Οτσαλάν χθες βράδυ. Θα θέλαμε να υποδείξουμε ότι και εκείνος συμβουλεύει και προτρέπει όλες τις πλευρές να επιταχύνουν τον διάλογο και τις διαπραγματεύσεις κόντρα στον κίνδυνο των προκλήσεων και των σφαγών» είπε ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς.  «Θέλουμε να δείξουμε την στήριξη μας στο Κομπανί με διαδηλώσεις αλλά χωρίς πλιάτσικο, καταστροφές και σκοτωμούς. Δεν είμαστε υπέρμαχοι της βίας και ζητούμε από όλους να ακολουθήσουν το αίτημα μας» υπογράμμισε ο ίδιος.
Παράλληλα κάλεσε τη διεθνή κοινή γνώμη και την Άγκυρα να σώσουν το Κομπανί. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στις ανησυχίες της Άγκυρας ότι οι Κούρδοι αντάρτες του PKK, οι οποίοι βρίσκονται στο Κομπανί, αποτελούν απειλή για την εσωτερική σταθερότητα της Τουρκίας. Ο Ντεμιρτάς είπε ότι το Κομπανί «δεν είναι απειλή για την Τουρκία» και προέτρεψε την Άγκυρα: «Ας σώσουμε μαζί το Κομπανί».
http://www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: