Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Κατερίνη: Βασάνιζαν τα παιδιά τους, καταδικάστηκαν

Κατερίνη: Καταδικάστηκαν οι γονείς-τέρατα που βασάνιζαν τα παιδιά τους 
Κατερίνη: Καταδικάστηκαν οι γονείς-τέρατα που βασάνιζαν τα παιδιά τους.Τα έδεναν πισθάγκωνα, τους έκαιγαν τα χέρια, τα άφηναν να κοιμούνται..
έξω δίκην τιμωρίας όταν επέστρεφαν με άδεια χέρια από τις κλοπές που τους έστελναν οι γονείς.Τα θύματα είναι ηλικίας 9 και 10 ετώνΣε 15 χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης οι δύο γονείς-τέρατα, κατά τον χαρακτηρισμό της εισαγγελέως της έδρας, που βασάνιζαν τα παιδιά τους ηλικίας 9 και 10 ετών.

Τα δύο ανήλικα αδέλφια βίωναν την απόλυτη φρίκη. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο τα έδεναν πισθάγκωνα και τα χτυπούσαν ανελέητα άλλοτε με πλάστη κι άλλοτε με βέργα, τα έστελναν τη νύχτα γυμνά να κοιμηθούν έξω, έκαιγαν τα χέρια τους με τσιγάρο ή μεταλλική βέργα από τη σόμπα κ.ά. Μάλιστα, όπως περιγράφεται στη δικογραφία, η οποία στηρίζεται στις προανακριτικές καταθέσεις των ανηλίκων -το περιεχόμενο των οποίων κατά την εισαγγελέα χαρακτηρίζεται πέρα για πέρα αληθές- σε κάποιες περιπτώσεις το ζευγάρι έτρωγε επιδεικτικά μπροστά στα μάτια των παιδιών, αφήνοντάς τα νηστικά.

Και όλα αυτά γίνονταν ως τιμωρία όταν τα παιδιά γυρνούσαν με άδεια χέρια αφού οι γονείς τους τα έστελναν για να κλέψουν.

Το δικαστήριο όμως αποφάσισε να αφήσει ελεύθερους υπό όρους τους κατηγορούμενους -έναν 34χρονο Έλληνα και την 35χρονη ρουμανικής καταγωγής σύζυγός του- μέχρι την εξέταση της υπόθεσης στο Εφετείο. Την ίδια ώρα το 10χρονο αγοράκι και το 9χρονο κοριτσάκι φιλοξενούνται σε ίδρυμα ανηλίκων στην Καβάλα.

Οι γιατροί που εξέτασαν τα δύο αδελφάκια, διαπίστωσαν ότι έφεραν εκδορές, μώλωπες, κατάγματα και εγκαύματα. «Αποδείχθηκαν ανάξιοι στην αποστολή τους να αναθρέψουν τα παιδιά τους. Όχι μόνο δεν εκτίμησαν την ύπαρξή τους αλλά παράλληλα κατέστρεψαν τις ζωές τους» τόνισε η εισαγγελέας κατά την αγόρευσή της, παραλληλίζοντας τη φρίκη που βίωσαν οι αθώες ψυχές με τις συνθήκες κράτησης σε «στρατόπεδα συγκέντρωσης» και παραπέμπουν σε άλλες σκοτεινές εποχές. Αντικρούοντας δε τους ισχυρισμούς των κατηγορούμενων γονιών ότι δήθεν τα παιδιά κατέθεσαν «ψέματα», η εισαγγελέας ανέφερε ότι οι ιατρικές γνωματεύσεις αποτελούν «καταπέλτη» για εκείνους και αδιάψευστο μάρτυρα όσων συνέβαιναν στο οικογενειακό περιβάλλον.

Απολογούμενοι οι γονείς αρνήθηκαν τα περί κακοποίησης, λέγοντας ότι κάποιες φορές τα χτυπούσαν με βέργα για να τα συνετίσουν, ακριβώς επειδή έκλεβαν. Ξεσπώντας σε λυγμούς, η γυναίκα ορκίστηκε «ότι ποτέ δεν θα έκανα κακό στα παιδιά μου», ενώ ο σύζυγός της δήλωσε μετανιωμένος για ό,τι συνέβη, τονίζοντας ότι η ζωή του καταστράφηκε. «Θα πολεμήσω και θα τα πάρω πίσω» ανέφερε.

Το δικαστήριο τούς έκρινε ένοχους για το αδίκημα της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης σε βάρος ανηλίκου από κοινού, δεν τους αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και τους καταδίκασε σε συνολική ποινή κάθειρξης 15 ετών, τον καθένα. Αποφάσισε όμως να τους αφήσει ελεύθερους μέχρι το Εφετείο υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης κάθε εβδομάδα στην Αστυνομία.

Η υπόθεση ήρθε στο «φως» τον περυσινό Ιούνιο όταν δάσκαλος των παιδιών διαπίστωσε σημάδια κακοποίησης στα κορμιά των μαθητών. Ένα χρόνο πριν ο διευθυντής του δημοτικού, όταν εντόπισε κι αυτός σημάδια κακοποίησης και υποσιτισμού, επιχείρησε ανεπιτυχώς να έρθει σε επαφή με τους γονείς.
ΠΗΓΗ:http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: