Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Η "έδρα" της ομάδας των Διόσκουρων "άναψε τα αίματα"

Το θέμα της "έδρας" της ομάδας των Διόσκουρων ήταν αυτό που "άναψε τα αίματα".Επεισοδιακή συνεδρίαση! Επεισοδιακή ήταν η προχθεσινή..
συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να αναγκάζεται να διακόψει την συνεδρίαση.
Για άλλη μια φορά το θέμα της "έδρας" της ομάδας των Διόσκουρων ήταν αυτό που "άναψε τα αίματα" της συνεδρίασης, όταν η διοίκηση έφερε προς συζήτηση την ανάκληση της απόφασης 348/2013 με την οποία είχε παραχωρήσει δημοτική έκταση για δημιουργία αθλητικής εγκατάστασης στην Ένωση Παλιννοστούντων "Διόσκουροι".
Κατά τη διάρκεια της διακοπής της συνεδρίασης μέλη, ποδοσφαιριστές και φίλοι της ομάδας επιτέθηκαν φραστικά στον Δήμαρχο ζητώντας να δώσει άμεση λύση για το πρόβλημα της στέγασης της ομάδας.
 
Το θέμα εισηγήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κατερίνης κ. Βαλάντης Θεοδώρου ο οποίος σημείωσε πως μετά από συλλογή 368 υπογραφών κατοίκων της ευρύτερης περιοχής αποφασίστηκε να γίνει διαβούλευση μεταξύ των κατοίκων και της ομάδας για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση. Σύμφωνα με τους κατοίκους, σε προηγούμενη συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου της παρελθούσας διοίκησης, ο χώρος δεν πληροί τις προδιαγραφές, ενώ δημιουργείται θέμα όχλησης στους περιοίκους.
Παίρνοντας το λόγο οι επικεφαλείς της αντιπολίτευσης τόσο ο κ. Γιαννούλης, όσο και ο κ. Μακρίδης ζήτησαν να αναβληθεί το θέμα και να έρθει προς συζήτηση όταν η δημοτική αρχή θα έχει ήδη ολοκληρωμένη πρόταση για τη συγκεκριμένη ομάδα.

Γ. Κοκαβίδης: "Το θέμα αποτέλεσε μοχλό πίεσης για να στηρίξω εκλογικά τον συνδυασμό του Δημάρχου"

Επί του θέματος τοποθετήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της ελλάσσονος αντιπολίτευσης Γιώργος Κοκαβίδης, ο οποίος έκανε μία ιστορική αναδρομή στην ιστορία της ομάδας. Όπως εξήγησε ο Σύλλογος ιδρύθηκε από το 1997 και μετά από ένα διάστημα που διέκοψε τις εργασίες του λόγω έλλειψης γηπέδου, επαναδραστηριοποιήθηκε το 2006. Από τότε ο Σύλλογος παραμένει χωρίς έδρα και αναγκάζεται κάθε σαββατοκύριακο να αναζητά γήπεδο.

"Το συγκεκριμένα θέμα αποτέλεσε μοχλό πίεσης από τον ίδιο τον δήμαρχο για να τον στηρίξω στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κοκαβίδης κλείνοντας "Ο κ. Δήμαρχος επικαλείται συνεχώς την προσφυγική του καταγωγή, ενώ ταυτόχρονα βάζει ταφόπλακα στην ομάδα".

Επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο νομικός σύμβουλος της ομάδας Σάκης Ελευθεριάδης. "Ο χώρος κατά την χρήση του προορίζεται ως αθλητικός χώρος και δεν καταλαβαίνω τους λόγους γιατί να μην γίνει γήπεδο" αναρωτήθηκε και απευθυνόμενος προς το προεδρείο τόνισε ότι σύμφωνα με το άρθρο 185 παρ. 1 το Δ.Σ. δεν μπορεί να προβεί στην ανάκληση της απόφασης αφού εκλείπει ο λόγος της ανάκλησης.

Ο πρώην επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Χρήστος Καραφουλίδης παίρνοντας το λόγο από τον πρόεδρο σημείωσε πως η νομιμότητα είναι σαφέστατη και ζήτησε το σώμα να μην προβεί στην ανάκληση της απόφασης και με την απόφαση αυτή να αγκαλιάσει όλο τον κόσμο που βρέθηκε στην αίθουσα.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Χρήστος Γιαννούλης αναφέρθηκε στην κατηγορία του κ. Κοκαβίδη περί πίεσης του Δημάρχου προς τον ίδιο για να τον στηρίξει εκλογικό διερωτώμενος αν το συγκεκριμένο θέμα του δημοτικού συμβουλίου είναι μια τιμωρητική πράξη.

Είναι κρίμα να διώχνουμε τον κόσμο από τον αθλητισμό τόνισε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Νίκος Μακρίδης ζητώντας από την διοίκηση να δώσει το γήπεδο στην ομάδα.

Τη συγκρότηση μίας επιτροπής για να διερευνήσει το πού θα μπορεί να γίνει το γήπεδο πρότεινε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θεόδωρος Παυλίδης.

Σ. Χιονίδης: "Δηλώνω κατηγορηματικά πως ποτέ δεν πίεσα κανέναν και με κανέναν τρόπο"

"Σήμερα ακούγονται πράγματα που βρίσκονται στη σφαίρα της φαντασίας ορισμένων. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν πίεσα ποτέ κανέναν και με κανέναν τρόπο να συμμετέχει στον συνδυασμό" απάντησε σε έντονο ύφος ο Δήμαρχος Κατερίνης στις καταγγελίες του κ. Κοκαβίδη περί "εκλογικών πιέσεων".

Ο κ. Δήμαρχος υποστήριξε πως όντως ο χώρος είναι πολύ μικρός και δεν υπάρχει χώρος για την κατασκευή κερκίδων. Εμείς οι ίδιοι προτείναμε την παραχώρηση στην ομάδα των γηπέδων της Παραλίας και της Χράνης, μέχρι και το βοηθητικό του Πιερικού, όμως δεν τα αποδέχτηκαν, επέμεναν για το συγκεκριμένο χώρο, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χιονίδης.

Μάλιστα προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα ο κ. Δήμαρχος είπε πως μέχρι την άνοιξη του 2015 ο Δήμος θα είναι σε θέση να κατασκευάσει μόνος του νέο γήπεδο για την ομάδα.

Εν τέλει η ανάκληση της παραχώρησης πέρασε κατά πλειοψηφία με τις ψήφους των συμβούλων της συμπολίτευσης, με τη δέσμευση παρόλα αυτά σε σύντομο χρονικό διάστημα να έρθει νέα πρόταση παραχώρησης χώρου για την κατασκευή γηπέδου της ομάδας των Διόσκουρων.
http://www.pierikoiantilaloi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: