Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Κατερίνη, ο τόπος, οι άνθρωποι!Την Παρασκευή στο αρχαίο..

Την Παρασκευή στο αρχαίο θέατρο του Δίου η πρώτη παραγωγή του Φεστιβάλ Ολύμπου.Κατερίνη, ο τόπος, οι άνθρωποι!Η ιστορία..
της Κατερίνης μέσα από ήχους, μουσικές αλλά και χορευτικά θα παρουσιαστεί το βράδυ της Παρασκευής στο αρχαίο θέατρο του Δίου, στην πρώτη παραγωγή του ίδιου του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, με τίτλο "Κατερίνη, ο τόπος, οι άνθρωποι".

Η συγκεκριμένη παραγωγή είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Φιλόλογου Γιάννη Καζταρίδη, την σκηνοθεσία της οποίας έχει αναλάβει ο συντοπίτης μας Γιώργος Χανδόλιας με ενορχηστρωτή τον Νίκο Πατρή και επιμέλεια των χορευτικών του χοροδιδάσκαλου Σάκη Φτεργιώτη. Στην παραγωγή συμμετέχουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Κατερίνης, Κοκκινοπλιτών, Καταφυγιωτών, Ένωσης Ποντίων και Θρακών.
 
Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου.

Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης οι διοργανωτές και συμμετέχοντες στην παράσταση, καθώς και ο Δήμαρχος της Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης απηύθυναν ανοιχτή πρόσκληση στον κόσμο να παρακολουθήσει αυτήν την σπουδαία παραγωγή και να γνωρίσουν την ιστορία της πόλης.

Ο Γρηγόρης Παπαχρήστος

Ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Ολύμπου Γρηγόρης Παπαχρήστος υπογράμμισε πως για πρώτη φορά το Φεστιβάλ τολμάει να κάνει αυτό που οι πολίτες και οι φίλοι του επεδίωκαν τόσα χρόνια, να παρουσιάσει δουλειές ντόπιων καλλιτεχνών, με στόχο την ανάδειξη της πλούσιας κληρονομιάς που έχει ο τόπος μας.

"Θέλω να πιστεύω ότι αυτό είναι μία αρχή για το Φεστιβάλ για να κάνει τέτοιου είδους παραγωγές και στο μέλλον" τόνισε ο κ. Παπαχρήστος.

Ο Γιάννης Καζταρίδης

Ο Φιλόλογος Γιάννης Καζταρίδης, που συνέγραψε το βιβλίο "Κατερίνη, ο τόπος, οι άνθρωποι" έσπευσε να ευχαριστήσει τους ανθρώπους του Φεστιβάλ που επέλεξαν να συμπεριλάβουν ως πρώτη επιλογή την υπόθεση του βιβλίου του στις παραστάσεις.

"Εκείνο που είναι εντυπωσιακό είναι η ραγδαία ανάπτυξη της Κατερίνης, που κατάφερε από 50 σπίτια που αριθμούσε το 1821 σήμερα να ξεπερνά τους 80.000 κατοίκους" σημείωσε ο φιλόλογος και συγγραφέας ο οποίος υπογράμμισε πως αυτό που έχει ίσως τη μεγαλύτερη αξία είναι το πώς όλα αυτά τα στοιχεία που έφεραν μαζί τους Μικρασιάτες, Πόντιοι, Βλάχοι, Θρακιώτες, Καταφυγιώτες, αλλά και Κρήτες παντρεύονται αρμονικά μεταξύ τους.

Ο Γιώργος Χανδόλιας

Από την πλευρά του ο σκηνοθέτης της παράστασης Γιώργος Χανδόλιας ευχαρίστησε την διοίκηση του Φεστιβάλ που του εμπιστεύτηκε την παράσταση την οποία χαρακτήρισε ως "ανασκαφή της παράδοσης".

"Αυτό ακριβώς είναι το θέατρο, είναι η σύνδεση όλων των στοιχείων. Όπως ακριβώς όλες αυτές οι φυλές ένωσαν πάντρεψαν τα δικά τους στοιχεία, δημιουργώντας σήμερα αυτό το υπέροχο μωσαϊκό".

Ο κ. Χιονίδης

Ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό να αξιοποιούμε τους δικούς μας ανθρώπους και συνεχάρη τη διοίκηση του Φεστιβάλ για την πρωτοβουλία, αλλά και όσους συνέβαλαν στην υλοποίησή της. Παράλληλα, έσπευσε να παραινέσει τον φιλόλογο και συγγραφέα Γιάννη Καζταρίδη να συνεχίσει το πολύ σπουδαίο έργο του για την πόλη της Κατερίνης.

Ο κ. Χιονίδης από την πλευρά του έσπευσε να προτείνει την ένταξη του Φεστιβάλ στο Σ.Ε.Σ., μέσω της Πιερικής Αναπτυξιακής, καθώς επίσης και να ανακοινώσει ότι ο Δήμος της Κατερίνης προτίθεται να διαθέσει στο Φεστιβάλ όλους τους χώρους πολιτισμού που σήμερα διαθέτει. Τέλος, ο κ. Χιονίδης ζήτησε από όλους τους συλλόγους να κάνουν μία "εκεχειρία" με το Φεστιβάλ και να μην πραγματοποιούν παραστάσεις και εκδηλώσεις όταν το Φεστιβάλ Ολύμπου έχει εκδηλώσεις.

Οι προτάσεις του Δημάρχου Κατερίνης βρήκαν την μεγάλη ικανοποίηση του προέδρου του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου κ. Γρηγόρη Παπαχρήστο ο οποίος έσπευσε να ευχαριστήσει εκ των προτέρων τον κ. Χιονίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια: