«Στην ΑΕΚ τον Μανωλά τον είχαν του κλότσου και του μπάτσου»


«Στην ΑΕΚ τον Μανωλά τον είχαν του κλότσου και του μπάτσου» 
«Στην ΑΕΚ τον Μανωλά τον είχαν του κλότσου και του μπάτσου». Για διαφορετική αντιμετώπιση του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ προς τον Κώστα Μανωλά.
, έκανε λόγο η μητέρα του διεθνούς ποδοσφαιριστή, Φλώρα Λατίνα Μανωλά.
Η μητέρα του Έλληνα αμυντικού μίλησε στην εφημερίδα «ΦΩΣ», ευχαριστώντας τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του που «έκαναν τον Μανωλά δικό τους παιδί», ενώ τόνισε ότι δεν θα ξεχάσει ποτέ τους «ερυθρόλευκους». Επίσης αναφέρθηκε σε μία ιδιαίτερη στιγμή για την ίδια, όταν την έπιασε ο πρόεδρος των Πειραιωτών, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, και της είπε ότι «το παιδί σου είναι η αδυναμία μου».

Διαβάστε αποσπάσματα της συνέντευξης:
-Πως αισθάνεστε για τον Ολυμπιακό;

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τον Ολυμπιακό! Ο Κώστας δεν θα ξεχάσει ποτέ τον Ολυμπιακό και εμείς ως οικογένεια του το ίδιο. Ευχαριστώ τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και τα άλλα μέλη της διοίκησης για το πως υποδέχθηκαν το παιδί μου και το πήρανε, όταν του είχαν βγάλει ένα προφίλ στην ΑΕΚ ότι είναι παλιοχαρακτήρας.

Τον έβριζαν στην ΑΕΚ ως ένα κωλόπαιδο και ερχόμενος στον Ολυμπιακό ξεδίπλωσε το ταλέντο του, βελτιώθηκε, μπήκε στην Εθνική, διότι πριν τον κατηγορούσαν κάποιοι σε παίκτες που έπαιζαν ρόλο στην Εθνική! Ονόματα δεν θέλω να πω, αν και γνωρίζω.

Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο του Ολυμπιακού που τον υποδέχθηκε και τον αγκάλιασε, να και πέρασε δύσκολες στιγμές στην αρχή».

-Θα τα πούμε όλα.

«O Oλυμπιακός τον πήρε από την ΑΕΚ, όπου τον είχαν του κλότσου και του μπάτσου και έλεγαν ότι έπαιζε με μέσο λόγω του θείου του! Εγώ και ο πατέρας του τον φέραμε στον Ολυμπιακό. Εγώ και ο πατέρας του τον συμβουλεύσαμε να πάει, ενώ άλλα μέλη της οικογένειας και φίλοι του έλεγαν ότι αν πάει εκεί θα φάει ξύλο.

Λόγω της κόντρας του με την ΑΕΚ και λόγω του θείου του στο παρελθόν. Ο θείος του έλεγε να πάει σε μια μικρή ομάδα της Ισπανίας και του έλεγα "καλά βρε Κώστα θα πας σε μία ομάδα που κινδυνεύει να υποβιβαστεί και όχι στην κορυφαία ομάδα της Ελλάδας;».

-Και δεν ξέρετε ποτέ το μέλλον πως τα φέρνει.

«Θα ήθελα να με αξιώσει ο Θεός να ξαναδώ ύστερα από κάποια χρόνια τον Κώστα να παίζει με την φανέλα του Ολυμπιακού. Ξέρεις τι είναι να σε αγκαλιάζει ο Μαρινάκης και να σου λέει "το παιδί σου είναι η αδυναμία μου»;

-Στη Ρόμα ήθελε να πάει;

«Ήθελε, ναι!»

-Στην Άρσεναλ δεν ήθελε να πάει;

«Δεν είχε πρόβλημα με την Άρσεναλ. Στη Ρόμα είναι και ο Τοροσίδης, θα τον βοηθήσει. Μίλησε ο πρόεδρος της Ρόμα με το παιδί μου, μίλησε και ο προπονητής μαζί του, τον ήθελαν πολύ. Είναι σημαντικό να πας σε μία ομάδα όπου θα παίζεις».

-Τα λεφτά πόσες φορές είναι πάνω από αυτά που έπαιρνε στον Ολυμπιακό;

«Δεν είναι τα λεφτά το παν. Το θέμα είναι ότι το παιδί έκρινε ότι είχε έρθει η κατάλληλη στιγμή να κάνει το επόμενο βήμα, διότι έκανε εξαιρετικό Μουντιάλ. Ήταν ευκαιρία. Στο ποδόσφαιρο δεν ξέρεις ποτέ τι μπορεί να συμβεί με τραυματισμούς και λοιπά. Εμείς αναγνωρίσαμε από την πλευρά μας το καλό που μας έκανε ο Ολυμπιακός και ενώ υπήρχε ρήτρα την βγάλαμε».

-Υπάρχει κάτι άλλο που θέλετε να πείτε;

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο του Ολυμπιακού που αγκάλιασε το παιδί και το έκανε δικό του παιδί! Και κάτι άλλο να γράψετε. Αν ο Κώστας έπαιζε με μέσο στην ΑΕΚ λόγω του θείου του, ο θείος του θα έβαζε να παίζει πρώτα του παιδί του και όχι το παιδί μου. Το ποδόσφαιρο δεν είναι γραφείο να σε διορίσει κάποιος.

Φαίνεσαι και κρίνεσαι σε κάθε ματς από χιλιάδες κόσμο. Το ποδόσφαιρο είναι το πιο ανελέητα αξιοκρατικό επάγγελμα που υπάρχει. Αν δεν αξίζεις δεν προχωράς».

Πηγή:www.coppa.gr