Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ:Τραγικό θάνατο βρήκε εργαζόμενος της ΔΕΗ

Σαραντατριάχρονος εργαζόμενος της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα που σημειώθηκε..
το μεσημέρι στους χώρους του ορυχείου του Νοτίου Πεδίου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος άνδρας ήταν χειριστής σκαπτικού μηχανήματος.
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε όταν η καρότσα μεγάλου φορτηγού της εταιρείας, που επιχειρούσε προσπέραση, προσέκρουσε πάνω στο μηχάνημα με αποτέλεσμα η καμπίνα του οδηγού να αποκολληθεί, να πέσει στο έδαφος και ο 43χρονος να υποστεί συντριπτικά κατάγματα σε όλο το σώμα.
Με την βοήθεια συναδέλφων του, ο 43χρονος απεγκλωβίστηκε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο της ΔΕΗ στο νοσοκομείο Κοζάνης, όπου αργότερα, σύμφωνα με τις Αρχές, κατέληξε.
Σε ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων της ΔΕΗ "Σπάρτακος" αναφέρει μεταξύ άλλων:
"Την ώρα που η συγκυβέρνηση της εθνικής παρακμής προσπαθεί να μετρήσει τα ¨υπέρ¨ από την ενέργεια της επίταξης των εργαζόμενων και την πρώτη κίνηση ξεπουλήματος της ΔΕΗ, εμείς στη Δυτική Μακεδονία -στην ενεργειακή καρδιά της χώρας- μετράμε έναν ακόμα νεκρό. Έναν ακόμα άνθρωπο, θύμα της εντατικοποίησης της εργασίας και της πίεσης που υπάρχει διάχυτη στους χώρους δουλειάς σε ολόκληρη τη ΔΕΗ".
"Είναι άδικο για τις οικογένειές μας να εξακολουθούν να υφίστανται συνθήκες που θέτουν (καθημερινά, κάθε στιγμή, κάθε λεπτό) σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των εργαζόμενων.
Είναι άδικο την εγκληματική στάση της Κυβέρνηση και την αδυναμία της Διοίκησης να την πληρώνουν πάντα οι εργαζόμενοι και μάλιστα ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΖΩΗ την ίδια ώρα που η κυβέρνηση επιτακτικά και ξεδιάντροπα ζητά από τη Διοίκηση της ΔΕΗ να πληροφορηθεί ποια είναι τα ¨προνόμια¨ των εργαζόμενων στην επιχείρηση".
ΝΟΟΖ

Δεν υπάρχουν σχόλια: