Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Πάτρα:Ήμουν άνεργος , είπε ο μεταφορέας ναρκωτικών

Πάτρα: "Ήμουν άνεργος...", υποστήριξε ο οδηγός - "μεταφορέας" ναρκωτικών  
Με μια κατάθεση απόγνωσης απολογήθηκε χθες ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου, ο 49χρονος οδηγός από την Καβάλα που..
χθες καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξης για τη μεταφορά με φορτηγό στην Ιταλία μέσω του λιμανιού της Πάτρας, συνολικά 320 κιλών χασίς, η αξία των οποίων υπερβαίνει τις 75.000 ευρώ. Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας και όπως υποστήριξε ο κατηγορούμενος «ήμουν άνεργος, δεν έβρισκα δουλειά, είχα ανάγκη από χρήματα και βρέθηκα σε απόγνωση». Τόνισε επίσης, ότι γνώριζε πως θα μετέφερε ναρκωτικές ουσίες αλλά δεν ήξερε ούτε την ακριβή ποσότητα ούτε και τον τελικό προορισμό.
Τα ναρκωτικά είχε εντοπίσει ο σκύλος του Λιμενικού
Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών που πραγματοποιούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας, συνελήφθη, απογευματινές ώρες στις 25 Νοεμβρίου 2013 εντός του νέου λιμένα Πατρών, από στελέχη του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, σε συνεργασία με  προσωπικό του Β’ Λιμενικού Τμήματος της οικείας Λιμενικής Αρχής, 48χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος – ψυγείου (τράκτορας- επικαθήμενο), διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, κατόπιν ένδειξης αστυνομικού σκύλου, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε ναρκωτικές ουσίες.
Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένες σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, στο εσωτερικό μέρος της οροφής, στο κενό που δημιουργούνταν μεταξύ των εσωτερικών και εξωτερικών τοιχωμάτων αυτής, συνολικά διακόσιες εξήντα πέντε(265) πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους τριακοσίων δεκαεννέα κιλών, πεντακοσίων είκοσι πέντε γραμμαρίων και πέντε δεκάτων (319.525,5γρ.).
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν η προαναφερθείσα ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, το ανωτέρω Φ/Γ όχημα, η πλαστή άδεια κυκλοφορίας του επικαθήμενου και δύο (02) κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή του οδηγού.
Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Δημήτριος Μπαντιάς, τότε είχε προβεί στην ακόλουθη δήλωση: «Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια προς τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας για τη σπουδαία αυτή επιτυχία. Το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή δηλώνει για μία ακόμη φορά «παρών» στη δίωξη των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και ειδικότερα του εμπορίου των ναρκωτικών ουσιών».

http://www.patrasevents.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: