Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Σε εποικοδομητικό κλίμα η συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου

Σε εποικοδομητικό κλίμα η συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου.Μήνυμα σταθερότητας.Σε πολύ εποικοδομητικό κλίμα ..
διεξήχθη η συζήτηση, κατά τη σύσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη.

Όπως προκύπτει από τη σύσκεψη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το πλαίσιο της συζήτησης είναι ότι όλα τα θέματα θα αντιμετωπιστούν.

Επιπλέον, η κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι ότι πρέπει να μεταδίδει προς τους εταίρους και την κοινωνία το μήνυμα της σταθερότητας και της τήρησης των δεσμεύσεων, και το μήνυμα της αλλαγής σελίδας και της κοινωνικής ευαισθησίας.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι με αυτή τη γραμμή θα πορευτεί η κυβέρνηση και συμπλήρωναν ότι αυτό είναι που θέλει και το ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι, άλλωστε, το ΠΑΣΟΚ δεν είχε ποτέ στρατηγικές αμφιταλαντεύσεις και ότι από τη αρχή της κρίσης σήκωσε το βάρος για να φτάσουμε στο σημερινό σημείο που να μπορεί η χώρα να αφήσει πίσω την κρίση και τα μνημόνια και να προχωρήσει στην ανάπτυξη, την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της ανεργίας και στην κοινωνική συνοχή.

Το Μέγαρο Μαξίμου ανέλαβε απόπειρα αποκλιμάκωσης της έντασης που δημιουργήθηκε μεταξύ Χαρ. Τρικούπη και υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μετά τη σύγκρουση ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τον κ. Κυρ. Μητσοτάκη για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

Συμβιβαστική λύση για την αξιολόγηση εισηγείται η Εύη Χριστοφιλοπούλου

Με μια προσθήκη στο νόμο για την αξιολόγηση η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιχειρεί να ρίξει τους τόνους της ενδοκυβερνητικής αντιπαράθεσης και των αντιδράσεων των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αλλαγή αφορά τις αντιδράσεις που υπήρχαν για «παράθυρο» περί δυσμενών συνεπειών σε υπαλλήλους από τη βαθμολόγηση κακής επίδοσης. Η παράγραφος 5 του άρθρου 32 του νόμου 4250 αναφέρει ότι: «5. Οι εκθέσεις αξιολόγησης έτους 2013, οι οποίες έχουν συνταχθεί κατά τις διατάξεις του παρόντος ή κατά τις διατάξεις του τελευταίου εδαφίου της παραγράφου 4 του παρόντος άρθρου δεν θα ληφθούν υπόψη κατά τη διαδικασία αποτίμησης των προσόντων των υπαλλήλων για τη θέση τους σε διαθεσιμότητα και κινητικότητα κατά τα οριζόμενα στις διατάξεις των άρθρων 90 και 91 του ν. 4172/2013 (Α' 167)».

Η υφυπουργός προτείνει την προσθήκη της εξής φράσης στη διάταξη αυτή: «Κανένας υπάλληλος δεν πρόκειται να απολυθεί βάσει της αξιολόγησής του, ούτε πρόκειται να υποστεί μισθολογικές κυρώσεις ή οποιαδήποτε άλλη αρνητική υπηρεσιακή μεταβολή».

Παράλληλα, η κυρία Χριστοφιλοπούλου σημείωσε ότι διερευνάται η δυνατότητα ευελιξίας στο επίπεδο των οργανικών μονάδων για την εφαρμογή της ποσόστωσης. Προτείνεται να δοθεί διακριτική ευχέρεια στους προϊσταμένους Γενικής Διεύθυνσης να προβούν σε επιμερισμό ποσοστών είτε μέχρι το επίπεδο της Διεύθυνσης, είτε μέχρι το επίπεδο του Τμήματος, ανάλογα με τις ανάγκες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της υπηρεσίας.

...
Πρωτοσέλιδο 25.7.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: