Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Χτυπήθηκε σχολείο του ΟΗΕ στη Λωρίδα της Γάζας

http://left.gr/sites/left.gr/files/gaza-damage_2402789k-600x287.jpg 
Γιατροί στη Γάζα ανέφεραν ότι ισραηλινός πύραυλος χτύπησε σχολείο των ΗΕ με αποτέλεσμα 15 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, μεταξύ.. των οποίων προσωπικό των ΗΕ, πολίτες και μικρά παιδιά, και να τραυματισθούν δεκάδες άλλοι.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι δυνάμεις του μάχονταν στην περιοχή με μαχητές της Χαμάς και κατηγόρησε τους ενόπλους ότι χρησιμοποίησαν τα άτομα που βρίσκονταν μέσα στο σχολείο ως «ανθρώπινες ασπίδες», ωστόσο στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται εάν οι πύραυλοι που έπληξαν το σχολείο προέρχονταν από τις ισραηλινές δυνάμεις.
Μέλη της αποστολής των ΗΕ ανέφεραν ότι το Ισραήλ είχε ενημερώσει «με συγκεκριμένες πληροφορίες» ότι θα χτυπήσει το συγκεκριμένο κτήριο, προκειμένου να απομακρυνθούν οι άμαχοι από εκεί.
Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι δεν είναι ξεκάθαρες οι πληροφορίες που έρχονται από την περιοχή, εξέφρασε όμως την αγανάκτηση του για το αποτέλεσμα των συμπλοκών.
Οι νεκροί στις Λωρίδα της Γάζας ξεπέρασαν τους 700 από την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων και παρότι οι διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό τους είναι εντατικές, δεν φαίνεται να αποδίδουν και το ενδεχόμενο κατάπαυσης του πυρός άμεσα φαντάζει αδύνατο.
http://gr.voanews.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: