Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Βενιζέλος.«Όλοι είναι ΠΑΣΟΚ», Μόνο που... δεν το ξέρουν

«Όλοι είναι ΠΑΣΟΚ», λέει ο Βενιζέλος. Μόνο που... δεν το ξέρουν

«Όλοι είναι ΠΑΣΟΚ». Αυτό είπε κατά την τοποθέτησή του σήμερα στο Πολιτικό Συμβούλιο του κινήματος ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφερόμενος στο.. δίλημμα και τις συζητήσεις που ..
άνοιξαν σχετικά με την «Ελιά» ή οποία θα μετασχηματιστεί «Δημοκρατική Παράταξη».

Ακούγοντας τον κ. Βενιζέλο πολλοί ήταν αυτοί που έχασαν... τα μαλλιά τους , δεδομένων των ποσοστών που κατέγραψε το κόμμα τόσο στις βουλευτικές εκλογές του 2012, όσο και στις πρόσφατες ευρωκάλπες όπου κατέβηκε και με διαφορετικό όνομα.

Ακόμη και εάν κάποιος ακούσει ολόκληρη τη φράση που είπε ο κ. Βενιζέλος το μόνο σίγουρο είναι ότι και πάλι θα νιώσει ένα περίεργο συναίσθημα: «Η μισή Ελλάδα είναι ιστορικά ΠΑΣΟΚ, όλοι είναι ΠΑΣΟΚ. Ακόμη πολλοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ», είπε χαρακτηριστικά.

Λες και το κόμμα -που ομολογουμένως κάποτε συγκέντρωνε τη μεγάλη πλειοψηφία του προοδευτικού κόσμου της χώρας- είχε το μονοπώλιο στις αριστερές και σοσιαλδημοκρατικές απόψεις.

Το ότι συσπειρώθηκαν οι ψηφοφόροι κάποτε γύρω από ένα κόμμα το οποίο μίλαγε (κάποτε επαναλαμβάνουμε) για «εθνική κυριαρχία», ανεξαρτησία, σύγχρονο σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, δεν σημαίνει ότι θα το ακολουθούσαν σε όλη την πορεία του: Ειδικά όταν άρχισε να αλλοιώνεται ο χαρακτήρας του την εποχή του Σημιτικού «εκσυγχρονισμού» και όταν δόθηκε η χαριστική βολή με την είσοδο της χώρας στο μνημόνιο, επιλογή που χρεώθηκε το ίδιο το πάλαι ποτέ κίνημα.

«Όλοι είναι ΠΑΣΟΚ», λοιπόν. Μόνο που... δεν το ξέρουν!

ΠΑΝ.ΒΕΛ

Κατηγορία: Πολιτική | Συντάκτης: Newpost.gr | Ημερομηνία: 2014-07-08 07:56:25 | Πηγή: Newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια: