Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Εντυπωσίασε η Ορχήστρα Νέων Δίου, στη ..με τον Γαιτάνο

Εντυπωσίασε ακόμα μια φορά η Ορχήστρα Νέων και η Χορωδία Δίου, στη συναυλία με τον Πέτρο Γαιτάνο. Ασφυκτικά γεμάτο το Δημοτικό.. Στάδιο Κατερίνης, τη Δευτέρα το βράδυ στη μεγάλη συναυλία που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνα, με σκοπό την ενίσχυση αποπεράτωσης του ιερού ναού του Τιμίου Σταυρού.  
Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχε το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, με την Ορχήστρα Νέων και τη Χορωδία υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Πατρή.. Σολίστ ο γνωστός ερμηνευτής και τραγουδοποιός Πέτρος Γαιτάνος που καταχειροκροτήθηκε από τις χιλιάδες θεατές.
Συμμετείχε επίσης η παραδοσιακή ορχήστρα και χορωδία των Ιεροψαλτών Κατερίνης, με μαέστρο το Λάζαρο Τσορμπατζίδη.
Παρόντες στην εκδήλωση ο μητροπολίτης κ. Γεώργιος, η Αντιπεριφερειάρχης, οι δήμαρχοι Κατερίνης και Πύδνας, ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, ο πρώην Νομάρχης και πολλοί άλλοι. εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.
" Είναι η έννατη εκδήλωση που συμμετέχουμε για φιλανθρωπικό σκοπό και πάντα αφιλοκερδώς, από την ίδρυση πριν δύο χρόνια του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου.
Να διευκρινιστεί ότι η συμμετοχή και η πρωτοβουλία ανήκει στη διοίκηση του κέντρου, η οποία εργάζεται ακούραστα και συμβάλει ακόμα και οικονομικά, για να υπάρχει αυτό το μουσικό οικοδόμημα της Ορχήστρας Νέων και της Χορωδίας Δίου, που έγινε γνωστό ανά το παννελήνιο.
Δυστυχώς κανείς έως σήμερα φορέας της πολιτείας και της αυτοδιοίκησης δεν στήριξε αυτή μας την προσπάθεια, πλήν ελαχίστων περιπτώσεων από τον ιδιωτικό τομέα.
Επίσης να διευκρινιστεί, προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης, ότι η Ορχήστρα Νέων και η Χορωδία Δίου, δεν είναι του Νίκου Πατρή, ο οποίος ως δάσκαλος και μαέστρος της, κάνει καταπληκτική δουλιά, αλλά από το 2011 που διαλύθηκε ο πρώην δήμος Δίου,, ιδιοκτησιακά και νομικά ανήκει στο Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου.
Η διοίκηση που ήταν σύσωμη στη χθεσινή συναυλία, συγχαίρει και ευχαριστεί το μεγάλο καλλιτέχνη Πέτρο Γαιτάνο για την άψογη συνεργασία με την ορχήστρα και τη χορωδία μας, καθώς και τους διοργανωτές της εκδήλωσης για την πρόσκληση. Βέβαια συγχαίρουμε τα παιδιά μας και το μαέστρο μας, που ακόμα μια φορά μας έκαναν υπερήφανους"
Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: