Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Με πρόστιμα στις εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις

Με πρόστιμα στις εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις απειλεί το Υπουργείο Οικονομικών.Σε εκκρεμότητα 1 εκατ. Δηλώσεις. Σοβαρή ανησυχία..
επικρατεί στο υπουργείο Οικονομικών για τον ρυθμό υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ο οποίος σύμφωνα με αρμόδια στελέχη βρίσκεται σε οριακό σημείο σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί.
Οι φορολογούμενοι εμφανίζονται απρόθυμοι να επισκεφθούν τον λογιστή τους, ενώ ακόμα και όσοι έχουν υποβάλλει την δήλωσή τους μένουν εμβρόντητοι από το ποσό τους φόρου που καλούνται να πληρώσουν. Την ίδια στιγμή το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση για την υποβολή του Ε1 και ότι οι εκπρόθεσμες δηλώσεις θα επιβαρυνθούν με πρόστιμα.
Η νέα προθεσμία που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα λήγει στις 14 Ιουλίου και στο διάστημα αυτό θα πρέπει να υποβληθούν περισσότερες από 1.200.000 φορολογικές δηλώσεις.
Στο υπουργείο Οικονομικών τονίζουν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για νέα παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ενώ υπενθυμίζουν ότι η πρώτη δόση του φόρου θα πρέπει να καταβληθεί ως 31 Ιουλίου.
«Καλούμε τους Έλληνες φορολογούμενους και τους επαγγελματίες Λογιστές και Φοροτεχνικούς στο χρόνο που απομένει να σπεύσουν και να υποβάλουν τις φορολογικές δηλώσεις διότι νέα παράταση δεν πρόκειται να δοθεί και οι εκπρόθεσμες δηλώσεις επισύρουν την επιβολή προστίμων» υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι την τελευταία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της παράτασης ο ρυθμός υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μειώθηκε περαιτέρω. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, μέχρι και την Κυριακή είχαν υποβληθεί 4,7 εκατ. δηλώσεις και εκτιμάται ότι εκκρεμούν να υποβληθούν ακόμη περίπου 1 εκατομμύριο. Την ίδια στιγμή, 450.000 δηλώσεις έχουν αποθηκευτεί προσωρινά στο σύστημα.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι οι ώρες στις οποίες το φορτίο είναι χαμηλό και είναι πολύ πιο άμεση η ανταπόκριση του TAXIS είναι μέχρι τις 9:30 το πρωί, από τις 2:00 μέχρι τις 5:00 το απόγευμα και μετά τις 9:30 το βράδυ.
...
Πρωτοσέλιδο 8.7.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: