Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Εικόνες καταστροφής από χαλάζι στο Π. Ελευθεροχώρι

Έκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ.
Ανυπολόγιστο είναι το μέγεθος της καταστροφής που επέφερε σε καλλιέργειες, σπίτια και σε ...
αυτοκίνητα στο χωριό Ελευθεροχώρι, σφοδρή χαλαζόπτωση της Τετάρτης σύμφωνα με το ρεπορτάζ του συνεργάτη μας Αποστόλη Λάγιου.

Από το χαλάζι, που ξεπερνούσε το μέγεθος του καρυδιού, καταστράφηκαν ολοσχερώς μεγάλες εκτάσεις με σιτάρι, καπνά και ελιές.

Από τη χαλαζόπτωση, σύμφωνα με τους κατοίκους του Ελευθεροχωρίου, σταθμευμένα αυτοκίνητα, στέγες σπιτιών και ηλιακά υπέστησαν ζημιές, ενώ ο δυνατός αέρας που φυσούσε είχε ως αποτέλεσμα να ξεριζωθούν δέντρα.

Την περιοχή επισκέφθηκαν υπηρεσιακοί παράγοντες και ο εκλεγμένος Δήμαρχος Πύδνας-Κολίνδρού Βαγγέλης Λαγδάρης με στόχο να δουν ιδίοις όμμασι την καταστροφή που υπέστησαν οι κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση βλέποντας την παραγωγή τους να καταστρέφεται.

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές αναμένεται να εκδηλωθούν και σήμερα στην  κεντρική και βόρεια χώρα.

Σήμερα τα έντονα χθεσινά φαινόμενα είναι πιθανό να εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες σε Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), Θράκη, Θεσσαλία, κεντρική και ανατολική Στερεά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: