Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

«Λευκή» ισοπαλία για την Εθνική -Σενάρια πρόκρισης.

«Λευκή» ισοπαλία για την Εθνική Ισόπαλος χωρίς τέρματα έληξε ο δεύτερος αγώνας της Εθνικής Ελλάδας στο Μουντιάλ με αντίπαλο την Εθνική Ιαπωνίας. Η εθνική μας ομάδα..
από το 38ο λεπτό έπαιζε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κατσουράνη.
Στην τελευταία αγωνιστική, την Τρίτη (24/6) στις 23:00, η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Ακτή Ελεφαντοστού και η Ιαπωνία την Κολομβία.
Για την πολυπόθητη πρόκριση η Ελλάδα χρειάζεται τη νίκη στο φινάλε του 3ου ομίλου Ακτή Ελεφαντοστού και η Ιαπωνία να μη πάρει τους τρεις βαθμούς από την αδιάφορη Κολομβία (μετά το σημερινό αποτέλεσμα προκρίθηκε και μαθηματικά).
Ετσι προκρίνεται η Εθνική

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ
Ετσι προκρίνεται η Εθνική
Η ολοκλήρωση της 2ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έδωσε στην Κολομβία την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης και άφησε Ελλάδα, Ακτή Ελεφαντοστού και Ιαπωνία να διεκδικούν το δεύτερο εισιτήριο για τα νοκ-άουτ.

Στην τελευταία αγωνιστική, την Τρίτη (24/6) στις 23:00, η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Ακτή Ελεφαντοστού και η Ιαπωνία την Κολομβία. Σε πλεονεκτική θέση είναι οι «Ελέφαντες», στους οποίους ίσως είναι αρκετή η ισοπαλία απέναντι στην Εθνική μας. Αντίθετα, Ελλάδα και Ιαπωνία θέλουν μόνο τη νίκη, η οποία μπορεί να μη τους φανεί αρκετή.

Η βαθμολογία έχει την Κολομβία στην πρώτη θέση με 6 βαθμούς, την Ακτή δεύτερη με 3 βαθμούς (3-3 γκολ), την Ιαπωνία τρίτη με 1 βαθμό (1-2 γκολ) και την Ελλάδα τελευταία επίσης με 1 βαθμό (0-3 γκολ).

    Σάντος: «Καλύτερη πάσα και κατοχή» (vid)
    Παπασταθόπουλος: «Εμείς 4 βαθμούς και αν θέλει ο Θεός...»
    Κονέ: «Δώσαμε και την ψυχή μας»
    Ανησυχία για Μήτρογλου και Μανωλά
    Τα κριτήρια για τις ισοβαθμίες στους ομίλους

Πώς προκρίνεται η Ελλάδα; Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να νικήσει την παρέα του Ντιντιέ Ντρογκμπά. Απαραίτητη αλλά όχι και ικανή από μόνη της. Ωστόσο αν ΔΕΝ νικήσει, όλα τελειώνουν.

Πώς, λοιπόν, θα έρθει η πρόκριση στους «16» για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα;

1) Αν νικήσει την Ακτή (με οποιοδήποτε σκορ) και η Ιαπωνία ΔΕΝ νικήσει την Κολομβία. Αυτό είναι το «απλό» (σε υπολογισμό) σενάριο.

2) Αν νικήσουν Ελλάδα και Ιαπωνία, τότε τα πράγματα περιπλέκονται. Με δεδομένο ότι στην ισοβαθμία που θα προκύψει στους 4 βαθμούς ανάμεσα στις δύο ομάδες (η Ακτή μένει τελευταία με 3 πόντους) μετρά ως πρώτο κριτήριο η συνολική διαφορά τερμάτων στον όμιλο και μετά η καλύτερη επίθεση συνολικά στον όμιλο, έχουμε τα εξής δεδομένα:

α) Η Ελλάδα θέλει νίκη τουλάχιστον με 3 γκολ διαφορά απέναντι στην Ακτή, ώστε να μετατρέψει το -3 της διαφοράς τερμάτων που έχει (0-3) τουλάχιστον σε 0 (3-3 ή 4-4 αν βάλει τέσσερα γκολ και δεχθεί ένα), με την Ιαπωνία να νικά την Κολομβία με ένα γκολ διαφορά, ή πιο σωστά, με 1-0! (Το γιατί, δείτε το παρακάτω, στο σενάριο κλήρωσης)

β) Αν η Ιαπωνία νικήσει με δύο γκολ διαφορά την Κολομβία, τότε θα πάει τη δική της διαφορά τερμάτων στο +1 (3-2 με νίκη 2-0). Αρα, η Ελλάδα θα θέλει νίκη με 4 γκολ διαφορά τερμάτων απέναντι στην Ακτή. Με αυτή τη λογική, λοιπόν, όσο πιο «άνετη» (σε διαφορά τερμάτων) είναι η νίκη της Ιαπωνίας επί της Κολομβίας, τόσο μεγαλύτερη από το «δεδομένο» +3 θα πρέπει να είναι η νίκη της Ελλάδας επί της Ακτής!

Το «ευχάριστο» για την Ελλάδα είναι ότι λογικά, αν προκύψει τελικά ίδια διαφορά τερμάτων με την Ιαπωνία, τότε θα προκριθεί με βάση το επόμενο κριτήριο, που είναι η καλύτερη επίθεση, καθώς θα έχει βάλει δεδομένα περισσότερα γκολ συνολικά από την Ιαπωνία, μιας και θα πρέπει να καλύψει μεγαλύτερο χάντικαπ στη διαφορά που υπάρχει τώρα (-3 έναντι -1).

Παίζει και... κλήρωση!

Ομως, αν για παράδειγμα η Ελλάδα νικήσει 3-0 την Ακτή και η Ιαπωνία 2-1 την Κολομβία, τότε και οι δύο θα έχουν 3-3 γκολ συνολικά. Αρα, απόλυτη ισορροπία σε όλα τα κριτήρια (με δεδομένο και το 0-0 στο μεταξύ μας παιχνίδι) και τη λύση θα δώσει η κλήρωση της οργανωτικής επιτροπής του Παγκοσμίου Κυπέλλου! Το ίδιο θα ισχύσει και σε περίπτωση νίκης 3-2 της Ιαπωνίας και 4-1 της Ελλάδας κ.ο.κ.
http://www.sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: