Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Ανασχηματισμό τη Δευτέρα «βλέπει» ο Γιάννης Στουρνάρας

 
Γ. Στουρνάρας: Και θέλω και δεν θέλω να φύγω από το ΥΠΟΙΚ.Για τη Δευτέρα προβλέπει τον ανασχηματισμό ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης..
Στουρνάρας, σύμφωνα με όσα είπε σε δημοσιογράφους στη Βουλή.Ο υπουργός προσήλθε στη Βουλή, στο γραφείο του γραμματέα υπουργικού συμβουλίου Φώτη Καϊμενάκη προκειμένου να υπογράψει την πράξη υπουργικού συμβουλίου για την παραίτηση Θεοχάρη.
Ερωτηθείς αν θα φύγει από το υπουργείο Οικονομικών κοντοστάθηκε και χαμογέλασε, ενώ σε νέα ερώτηση αν θέλει να φύγει απάντησε: «Και θέλω και δεν θέλω», προσθέτοντας πως έχει δώσει πάρα πολλά στο υπουργείο Οικονομικών και «θα είναι δύσκολη» η ημέρα που θα φύγει.
Στην ερώτηση εάν θα είναι ο διάδοχος του Γιώργου Προβόπουλου στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο Γιάννης Στουρνάρας σχολίασε χαμογελώντας πως είναι διαφορετική η θέση αυτή, ενώ εκτίμησε πως η πιθανότερη ημέρα για τον ανασχηματισμό μάλλον είναι η Δευτέρα.
Συνάντηση Λαγκάρντ - Στουρνάρα
Στο μεταξύ, επιβεβαιώθηκε σήμερα η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με την Κριστίν Λαγκάρντ, παρουσία και του επικεφαλής της αποστολής του Ταμείου στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις επιβεβαίωσε την πληροφορία, επισημαίνοντας ότι «είναι σύνηθες» για την κ. Λαγκάρντ να έχει συναντήσεις με αξιωματούχους χωρών.
Παράλληλα, σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, οι επαφές αυτές πραγματοποιήθηκαν στο περιθώριο των συναντήσεων τού κ. Στουρνάρα στο Παρίσι με τεχνοκράτες άλλων κρατών για θέματα Ecofin και εκκρεμοτήτων της ελληνικής προεδρίας.
Όσον αφορά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΔΝΤ, στο πλαίσιο της 5ης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, ανέφερε ότι θα γίνει στις επόμενες μέρες - «πολύ σύντομα», όπως είπε, για δε την αναβολή παρουσίασης της έκθεσης δήλωσε ότι «είναι κάτι που συνηθίζεται» και πρόκειται για «εσωτερικό διαδικαστικό ζήτημα».

newsroom naftemporiki.gr με πληροοφορίες ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: