Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Το κλείσιμο της Βουλής αποτελεί λόγο λαικισμού της αντιπολίτευσης;

Για υπονόμευση της Δημοκρατίας κάνει λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου με αφορμή την λήξη των εργασιών..
της Βουλήςκαι επιρρίπτει ευθύνες τόσο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια όσο και στον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά.
Παρεμφερή και άλλα σημερινά δημοσιεύματα πολλών εφημερίδων.Αναφέρονται μεταξύ άλλων.. ότι έγινε σκόπιμα για να παραγραφούν "αδικήματα"... Βενιζέλου, Παπανδρέου, υπόθεση Μπαλτάκου, Μιχελάκη κλπ.Χωρίς να συμφωνώ με  το πρόωρο (κατά 10 περίπου μέρες νωρίτερα) κλείσιμο της βουλής, ούτε με το ξαφνικό και απροειδοποίητο του πράγματος.Δέν συμφωνώ και με όλους αυτούς τους χαρακτηρισμούς.Τί θα πεί παραγραφή όλων των υποθέσεων αυτών.Αν έκλεινε μετά απο 10 μέρες, θα είχαμε εξεταστικές επιτροπές και θα αποδίδονταν κατηγορίες; για ποιούς και με βάση ποιό κατηγορητήριο;Υπάρχει σήμερα κάτι τέτοιο;Ζητήθηκε η σύσταση εξεταστικής επιτροπή απο κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης έως σήμερα και γι αυτό το χρονικό διάστημα των 10 ημερών που θα απέμειναν έως το κλείσιμο της βουλής;Το κλείσιμο της βουλής κατά 10 μέρες τους εμπόδισε;
Απλή λογική λέει όχι.Η Αριστερά πρέπει να έχει προτάσεις και να κάνει αντιπολίτευση επι υπαρκτών θεμάτων και όχι για εντυπώσεις.Ο ΣΥΡΙΖΑ για να μπορέσει να αποτελέσει στο εγγύς μέλλον την εναλλακτική κυβερνητική λύση, πρέπει να αποβάλλει απο την πολιτική στάση του, λαικισμούς, εντυπωσιασμούς,προσβλητικές τοποθετήσεις για τους θεσμούς του πολιτεύματος (όπως ο Πρόεδρος της Δημοκραστίας. 
Δέν στέκουν στην κοινή λογική, δέν πείθουν τον κόσμο και γιγαντώνεται η ακροδεξιά απο την εν γένει πολιτική στάση των κομμάτων του δημοκρατικού λεγόμενου τόξου.Εχει αρκετά προβλήματα η κυβερνητική πλειοψηφία  και σ αυτά μπορει να σταθεί η αξιωματική αντιπολίτευση.Αυτά είναι τα μεγάλα.. τα άλλα είναι.. κορώνες εντυπωσιασμού..
του Δημήτρη Καλαιτζή

Δεν υπάρχουν σχόλια: