Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Από το Επιμελητήριο Πιερίας σε συνεργασία με επαγγελματίες, σωματεία, συλλόγους και τουριστικούς φορείς - Ανθρωπιστική βοήθεια σε Σερβία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη


28.05.2014 Τοπικά
Ανθρωπιστική βοήθεια σε Σερβία και Βοσνία - Ερζεγοβίνη οργανώνει το Επιμελητήριο Πιερίας προκειμένου να στηρίξει το σερβικό λαό που βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ...
ανάγκης λόγω των πλημμυρών.
Τη συγκέντρωση απαραίτητων ειδών και την άμεση αποστολή τους αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Πιερίας, που συνεδρίασε εκτάκτως τη Δευτέρα 26 Μαΐου, με την παρουσία τουριστικών φορέων, συλλόγων και σωματείων. Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΠ κ. Χρήστος Εξίζογλου, ο Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματοβιοτεχνών Αιγινίου και Περιχώρων κ. Πέτρος Τερζής, ο Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Νίκος Λαλούμης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Πιερίας, Πέλλας & Ημαθίας κ. Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης, η Ταμίας της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας κα Ευρώπη Σαραντίδου, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Πρακτόρων Πιερίας κ. Δημήτρης Πανταλώνας, η Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος της Εφορείας Εθελοντών Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης κα Χρυσούλα Χρυσικού και κα Ιωάννα Τσίπη.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου σε δηλώσεις του υπογράμμισε: «είναι καθήκον μας να στηρίξουμε τον αδερφικό λαό της Σερβίας καθώς επί δεκαετίες και κυρίως τα χρόνια της κρίσης στηρίζουν το τουριστικό εισόδημα της Πιερίας. Ευχαριστώ πολύ όλους τους συναδέρφους επαγγελματίες καθώς και τους φορείς του τουρισμού και του ερυθρού σταυρού που είναι σήμερα εδώ ώστε να συντονίσουμε μια προσπάθεια άμεσα. Θα φροντίσουμε τα είδη αυτά να φθάσουν στα χέρια των κατοίκων των περιοχών που πλήττονται περισσότερο. Τέλος, θα ήθελα να τονίσω ότι όλες οι προσπάθειες είναι απαραίτητες και οφείλουν να συνεχιστούν γιατί οι ανάγκες των Σέρβων είναι πολλές και θα χρειαστεί αρκετό χρονικό διάστημα μέχρι να βρουν και πάλι τους κανονικούς ρυθμούς τους».

Η βοήθεια επικεντρώνεται στην αποστολή απαραίτητων ειδών όπως:

* Εμφιαλωμένα νερά

* Τρόφιμα, όπως φρυγανιές, μακαρόνια, ρύζι, κριθαράκι, όσπρια, βρεφικές τροφές, κλπ, με μακρά διάρκεια λήξης

* Απολυμαντικά

* Είδη προσωπική υγιεινής, όπως σαπούνι, σαμπουάν, πάνες, οδοντόκρεμες, κλπ

* Αντικείμενα μίας χρήσης όπως πλαστικά πιάτα, ποτήρια, μαχαιροπίρουνα

* Κουβέρτες – κλινοσκεπάσματα

* Αντισηπτικά - οινόπνευμα

Τα είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνονται στο Επιμελητήριο Πιερίας (28ης Οκτωβρίου 9), καθημερινά, ώρες γραφείου (7:30 - 15:30), τηλέφωνο: 2351023211.

Δεν υπάρχουν σχόλια: