Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Η ΕΛΜΕ Πιερίας για το πρόβλημα στέγασης του ΕΠΑΛ Αιγινίου Σε κίνδυνο η ασφάλεια των μαθητών

Σε κίνδυνο η ασφάλεια των μαθητών

Τη μεταστέγαση του εργαστηρίου ηλεκτρολογίας σε άλλο κτήριο και την ανέγερση νέου διδακτηρίου για το ΕΠΑΛ Αιγινίου, «απαιτεί» η ΕΛΜΕ Πιερίας.
 Στο σοβαρότατο πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζει το ΕΠΑΛ Αιγινίου, αναφέρεται με παρέμβασή της η Ένωση Λειτουργών Μέσης ...
Εκπαίδευσης, δύο μέρες μετά την κατάθεση αναφοράς βουλευτών του ΚΚΕ στο προεδρείο της Βουλής, για το ζήτημα.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Πιερίας, ζητά την άμεση μεταστέγαση των εργαστηρίων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, σε ασφαλές κτήριο, ενώ δεν παραλείπει να δηλώσει, ότι οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να αγωνίζονται «για την ανατροπή της πολιτικής που έφερε σε ασφυξία τις υποδομές των σχολείων.»
Η ΕΛΜΕ Πιερίας, τονίζει πως το συγκεκριμένο κτήριο που φιλοξενεί το ΕΠΑΛ Αιγινίου, όχι απλά δεν έπρεπε να στεγάζει Λύκειο, αλλά θα έπρεπε να κατεδαφιστεί, αφού είναι ακατάλληλο να στεγάσει οτιδήποτε.
«Ήταν προδιαγεγραμμένο, μέρος του κτηρίου» να είναι σήμερα υπό κατάρρευση, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας ότι το σχολείο συνεχίζει να λειτουργεί «στηριζόμενο» στο φιλότιμο των εκπαιδευτικών «και δραστήριων μελών της τοπικής κοινότητας».
Αναλυτικά η επιστολή της ΕΛΜΕ Πιερίας αναφέρει: «Το ΕΠΑΛ Αιγινίου αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα στέγασης. Το κτήριο που επιλέχθηκε να λειτουργήσει το ΕΠΑΛ Αιγινίου θα έπρεπε να είχε κατεδαφιστεί.
Το κτίριο είναι ακατάλληλο να στεγάσει οτιδήποτε, πολύ περισσότερο μαθητές-μαθήτριες και εκπαιδευτικούς.
Το σχολείο στηριζόμενο στο φιλότιμο των συναδέλφων-εκπαιδευτικών, στις ατελείωτες ώρες εργασίας και εκτός ωραρίου, Δ/των - Τομεαρχών - Καθηγητών και δραστήριων μελών της τοπικής κοινότητας.
Όπως ήταν σχεδόν προδιαγεγραμμένο, μέρος του κτηρίου είναι σήμερα υπό κατάρρευση (συγκεκριμένα τα εργαστήρια ηλεκτρολογίας) και θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.
Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή της πολιτικής που έφερε σε ασφυξία τις υποδομές των σχολείων.
Απαιτούμε την άμεση μεταστέγαση του εν λόγω εργαστηρίου σε ασφαλές κτήριο και ανέγερση νέου διδακτηρίου» 
Γράφτηκε από  ΕΠΤΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: